Pinkpop

Terug naar Editors op Pinkpop in 2018

foto: Buro Pinkpop
  1. Nieuwschevron right
  2. Terug naar Editors op Pinkpop in 2018

De Britse band Editors heeft sinds 2006 maar liefst zes keer op Pinkpop het podium mogen betreden. Deze band weet iedere keer haar sound te vernieuwen en moderniseren, zonder hun eigenheid te verliezen. Het is dan ook niet gek dat ze dit jaar alweer voor de 7e keer naar Landgraaf komen.

Win kaarten op 3FM voor Pinkpop 2023


Editors in een notendop

Vorig jaar bestond de band alweer 20 jaar. Daarom interviewde 3FM-dj Vera ze vorig jaar om het te hebben over hun twee decennia lange carrière. De band begon in 2002 onder de naam Pilot. In 2004 debuteerde de band met de single 'Bullets' waarna het debuutalbum The Back Room in 2005 volgde. In 2006 stonden ze voor de eerste keer op Pinkpop en inmiddels staat de teller op 7 albums en straks ook 7 Pinkpop-shows.

Dat is niet gek, want volgens 3FM-luisteraar Hilda Hoekstra is de band ook steengoed live: "Ik hou er van als een band net zo goed live is als op de plaat. Editors zijn dat gewoon. De stem van die zanger, Tom Smith, is geweldig."

Pinkpop-veteranen

De eerste keer dat de band in Landgraaf het podium betrad was in 2006. Twee jaar later, in 2008, stond de band voor het eerst op de MainStage van het festival. Waar 3FM ze backstage nog heeft mogen interviewen en ze vertelde dat ze zich, ondanks het grote publiek, er aardig relaxt onder voelen. Inmiddels zijn de mannen van Editors echte Pinkpop-veteranen. Ze waren namelijk ook in 2010, in 2014 en natuurlijk in 2018 in Landgraaf te bewonderen. Dat jaar waren de bandleden zelfs te vinden in het publiek. Samen met hun kinderen stond de band vooraan bij Bruno Mars.

3FM-luisteraar Hilda Hoekstra er in 2018 bij en was onder de indruk van de band: "Ik kende de band wel, maar gewoon de bekende liedjes. Ik ben wel echt fan geworden door dat optreden." Hilda was er samen met haar familie, ook voor haar was 2018 de eerste keer Pinkpop. "Dit jaar gaan we weer met het gezin, want Pinkpop is inmiddels een familie-uitje geworden. Ik kijk weer enorm uit naar het optreden van Editors dit jaar."

Ook 3FM-Luisteraar Leanne van Brummelen was erbij. Zij vond het optreden van Editors "magisch". Het was de eerste keer dat ze naar een festival ging en onder andere het optreden van Editors heeft ervoor gezorgd dat Leanne inmiddels een echte festivalganger is geworden. "Ze zijn live nog veel beter dan in je woonkamer door de speakers. Vooral 'Papillon' is me bijgebleven. Overal om me heen sprongen en zongen mensen mee. Dat was echt magisch. Ik had nog nooit zoiets gezien." Voor de mensen die dit jaar gaan hoopt ze dat zij tijdens het optreden van Editors "de vermoeidheid of stress even vergeten en gewoon kunnen genieten en los gaan".

Beleef het optreden in 2018 opnieuw en bereid je vast voor op de editie van 2023:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat je dit jaar kunt verwachten van Editors

Inmiddels heeft de band alweer een 7de studio-album uitgebracht genaamd EBM. Verwacht daarom ook zeker dat de singles 'Heart Attack' en 'Karma Climb' voorbij zullen komen. Maar waarschijnlijk zullen de klassiekers zoals 'Papillon' ook voorbij komen. Een ding is zeker, ieder jaar zet Editors het festival terrein weer op z'n kop en dat zal dit jaar zeker niet anders zijn.

Op weg naar Pinkpop 2023

Zaterdag 10 juni, een week voor Pinkpop, warmt NPO3 alvast op voor Pinkpop 2023. Vanaf 22:10 kun je kijken naar 'Op Weg Naar Pinkpop 2023' gepresenteerd door 3FM-dj Vera Siemons en Eva Cleven. Je wordt alvast lekker gemaakt met de beste festival acts die vorig jaar het heilige gras van Landgraaf plat speelden. Met optredens van onder meer P!NK, Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams, Queens of the Stone Age, Imagine Dragons en Måneskin.

Ster advertentie
Ster advertentie