3FM nieuws

Terug naar Pinkpop 2013 toen Tom Odell doorbrak met 'Another Love'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Terug naar Pinkpop 2013 toen Tom Odell doorbrak met 'Another Love'

Je kent de Britse singer-songwriter Tom Odell waarschijnlijk van zijn grote hit 'Another Love'. Achter deze track zit een talentvolle muzikant die zalen vult en in 2013 op Pinkpop iedereen naar het voormalig 3FM-stage wist te trekken. Dit jaar staat de zanger weer in Landgraaf, op zondag om 18:20. Daarom blikken we nu, 10 jaar later, terug op Tom Odell op Pinkpop 2013.

Win kaarten op 3FM voor Pinkpop 2023

2013 voor Tom Odell

Tom Odell brak door in 2013 met de single 'Another Love'. Net daarvoor kwam hij langs in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request en een paar maanden daarna stond hij in een uitverkocht Paradiso. In de zomer vloog de singer-songwriter weer terug naar Nederland, om op Pinkpop te spelen. Volgens 3FM-luisteraar Richella hing er een heerlijke sfeer tijdens dit optreden. "De muziek sprak mij erg aan, ik wist meteen dat dit een artiest was waar ik meer van wilde horen en zien."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Grow Old with Me'

De Britse singer-songwriter was in 2013 de eerste act op de zondag van Pinkpop en schudt de festivalgangers goed wakker. De zanger trapte zijn optreden af met de single 'Grow Old with Me'. Voor 3FM-luisteraar Richella was dit het mooiste moment van de show én dit nummer kreeg een hele speciale betekenis voor haar: "Ik hoorde 'Grow Old with Me' voor het eerst tijdens Pinkpop en vond het zo'n mooi nummer dat ik tegen mijn vriend zei dat áls we ooit zouden gaan trouwen, dit onze openingsdans zou worden. In 2019 trouwden we en hebben we inderdaad onze openingsdans op dit nummer gedaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pinkpop voor Tom Odell

Tom wist zonder al te veel poespas een fantastisch optreden neer te zetten en ook van achter zijn piano wist hij een uur lang iedereen te vermaken en zat de sfeer er goed in. Ondanks dat 'Another Love' dé grote hit is, waren de andere tracks van Tom Odell ook een groot succes. Volgens 3voor12's Timo Pisart hadden juist die andere nummers veel pit. "De zang is telkens de focus, maar wordt uitstekend versterkt met tweede en derde stem, een zweverig gitaartje en een zware contrabas."

7 jaar geleden, in 2016, keerde Tom Odell voor het laatst terug naar Landgraaf. 3FM-luisteraar Richella gaat dit jaar weer naar Pinkpop en kijkt erg uit naar het optreden van Tom Odell: "Ik was heel erg blij te horen dat hij dit jaar weer kwam!" Dat wordt ongetwijfeld weer meezwijmelen met romantische hits en uit je plaat gaan bij de tracks met éxtra pit.

Op weg naar Pinkpop 2023

Zaterdag 10 juni, een week voor Pinkpop, warmt NPO3 alvast op voor Pinkpop 2023. Vanaf 22:10 kun je kijken naar 'Op Weg Naar Pinkpop 2023' gepresenteerd door 3FM-dj Vera Siemons en Eva Cleven. Je wordt alvast lekker gemaakt met de beste festival acts die vorig jaar het heilige gras van Landgraaf plat speelden. Met optredens van onder meer P!NK, Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams, Queens of the Stone Age, Imagine Dragons en Måneskin.

Ster advertentie
Ster advertentie