3FM nieuws

Vlieg terug naar P!nk op Pinkpop 2010

  1. Nieuwschevron right
  2. Vlieg terug naar P!nk op Pinkpop 2010

P!nk maakte in 2010 extreem veel indruk met haar eerste en laatste festivalshow op Pinkpop. Maar, na flink wat jaren wachten, is ze dit jaar terug in Landgraaf. Daarom is het tijd om de archieven in te duiken, hoe was die show toen en wat kunnen we dit jaar verwachten?

Win kaarten op 3FM voor Pinkpop 2023

P!nk voor beginners

Nog nooit van P!nk gehoord? Niet voor te stellen, maar: P!nk ken je van haar legendarische liveshows. In 2010 hing ze zingend boven de festivalweide van Pinkpop en ging ze over het publiek in een gigantische bal. Meer dan twintig jaar doet ze al mee op het wereldtoneel en scoort hit naar hit met haar stoere stijl. Zo ken je waarschijnlijk 'So What' en 'Raise Your Glass' of 'Cover Me In Sunshine' of 'Try'.

Vroeger wilde P!nk altijd turner worden. Daar komt haar passie voor stunts op het podium vandaan. Na een trits aan trainingen waarbij zij op-de-kop in de lucht werd gehangen, in haar buik werd gestompt en door moest blijven zingen, bleek ze genoeg talent te bezitten om een act in de lucht te kunnen doen. P!nk: "Sindsdien wil ik elk jaar weer een stapje verder zetten hierin. "

Wat maakt haar shows zo legendarisch?

Goeie vraag. Sven Gerrets van OOR vertelt waarom haar shows zo geniaal zijn: "Op de schermen zien we grappige ‘home videos’ en animaties, de rest van de band speelt de toneelstukjes van P!nk routineus mee en dan zijn er nog de grote extra’s. Baas Jan Smeets vond het achteraf ‘meer iets voor Joop van den Ende’, maar dit is gewoon festivalgenialiteit."

3FM-luisteraar Celesta Eijhout vertelt: "Ze stond tijdens Pinkpop op het podium aan de achterkant. We kenden haar elkaar alleen maar van de hitjes en hadden helemaal geen spektakel verwacht. Zij in een harnas over het publiek heen, terwijl ze goed bleef zingen. Het was echt heel verassend."

Frank Grothues, ook 3FM-luisteraar vult haar aan: "2010 was het eerste jaar dat Pinkpop ook wat meer poppy artiesten bracht. Dit was bovenverwachting. Er zit veel verassing in de show, de interactie op het podium was top. Echt een entertainer ten top." Het was de Funhouse-tour dus zelfs het decor leek op een circus.

Celesta gaat verder: "Het hele veld was afgeladen. Achteraf gezien had zij veel makkelijker op de mainstage kunnen staan." Gelukkig doet ze dat dit jaar wel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor jong en oud

P!nk weet iedereen te raken. Celesta: "Ik stond daar met een stel rockers, die hadden heel weinig zin om mee te gaan. Ik wilde dat als enige heel graag. Zij waren echt heel erg verrast door het hele gebeuren. Dit jaar ga ik weer heen. Ik hoop dat ze weer al haar hits gaat zingen en dat het een groot feest gaat worden."

Dat moet zeker lukken, aan de energie van P!nk zal het niet liggen. Je kan er vanuit gaan dat het concert weer flink wat stunts gaat bevatten. Alvast even oefenen voor Pinkpop? Zet dan P!nk haar nieuwe album TRUSTFALL aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op weg naar Pinkpop 2023

Zaterdag 10 juni, een week voor Pinkpop, warmt NPO3 alvast op voor Pinkpop 2023. Vanaf 22:10 kun je kijken naar 'Op Weg Naar Pinkpop 2023' gepresenteerd door 3FM-dj Vera Siemons en Eva Cleven. Je wordt alvast lekker gemaakt met de beste festival acts die vorig jaar het heilige gras van Landgraaf plat speelden. Met optredens van onder meer P!NK, Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams, Queens of the Stone Age, Imagine Dragons en Måneskin.

Ster advertentie
Ster advertentie