Pinkpop

Terug naar het meezingfeest van Robbie Williams op Pinkpop in 2015

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Terug naar het meezingfeest van Robbie Williams op Pinkpop in 2015

Toen bekend werd gemaakt dat Robbie Williams in 2015 de zaterdag headliner van Pinkpop was een ding zeker: het wordt hoe dan ook gezellig! Want wat we van Robbie Williams weten is dat hij een eerste klas entertainer is. Het was dan ook één groot feest en het is niet gek dat hij dit jaar Landgraaf weer op z'n kop mag gaan zetten.

Win kaarten op 3FM voor Pinkpop 2023


De Robbie Williams backstory

Het kan bijna niet dat je nog nooit van Robbie Williams gehoord hebt, maar mocht je in de afgelopen 40 jaar niets van dit icoon hebben meegemaakt dan hebben we hier een korte bio voor je.

Robbie Williams begon zijn carrière in de jaren 90 met de boyband Take That. Samen met hen vond de toen 16-jarige Robbie roem met tracks zoals 'How Deep Is Your Love' en 'Patience'. In 1996 begon hij aan zijn solocarrière. Daarmee scoorde hij enorme hits waaronder 'Angels', 'Feel', 'She's The One' en 'Rock DJ'.

In een woord: vermakelijk

Het jaar 2015 was niet de eerste keer dat Robbie Williams het podium in Landgraaf op ging. In 1999 was de zanger ook al eens op het Pinkpop hoofdpodium te vinden. Ook dat jaar wist hij er feest van te maken.

Toch waren veel Pinkpop-bezoekers verbaasd toen in 2015 werd aangekondigd dat de zanger weer op het hoofdpodium zou verschijnen. Maar de show, die voornamelijk bestond uit zijn grootste hits, was een onverwachts vermakelijke break van de Rockbands die we van het festival gewend zijn. Als toegift speelde hij een cover van 'Bohemian Rhapsody' van Queen. Origineel is het niet, maar de mannen van John Coffey waren aanwezig in de gitaarsolo-moshpit.

Roosmarijn Reijmer van 3FM was er bij en had er des tijds in haar 3voor12 review het volgende over te zeggen: "Dit is de grote Robbie Wiliams mega musical revue en we gaan er van genieten ook, verdomme. Foo Fighters heeft afgezegd, maar de zaterdag headliner Robbie stelt ons niet teleur. Hij maakt meisjes het hof, laat drie vertrekkende mensen door de rest van het veld uitjouwen en scheurt al voor de helft voor de show uit zijn broek. Het is lang niet altijd even zuiver en er staat een autocue vooraan het podium, maar oh jazeker, dat mag allemaal. Robbie Williams weet hoe je mensen van 7 tot 77 een briljante avond bezorgt. En hij levert het met gemak."

button arrow
button arrow
foto: Ben Houdijk

Ook 3FM-luisteraar Julia Finkers heeft ervan genoten: "Ik vond het een ontzettend tof optreden. Ik had Robbie Williams nog nooit eerder live gezien dus had geen idee wat ik kon verwachten, maar er zat ontzettend veel humor in! Het mooiste moment was dat het hele publiek 'Angels' kei hard stond mee te zingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-luisteraar Annelies Hendrickx gaat al sinds 2007 ieder jaar naar Pinkpop en doet dit vaak samen met haar dochter Maud. Robbie Williams hebben ze altijd al eens live willen zien, maar het kwam er nooit van. Tot hij in 2015 het Pinkpop-podium betrad. Toen stonden ze natuurlijk vooraan! "Het is zo leuk om te zien hoe hij contact maakt met het publiek. Die interactie en die zelfspottende opmerkingen over zijn leven." Net als Julia was Annelies onder de indruk van Angels. "Op het einde zei hij: jullie denken toch niet dat ik wegga zonder 'Angels' te zingen. Mijn dochter zei nog dat ze niet ging huilen, maar dat deed bijna iedereen." Volgens Annelies is echt de gehele show een bijzondere ervaring geweest: "Hij zingt 'Let Me Entertain You' en nou, dat doet hij hoor!"

Wat je kunt verwachten van Robbie Williams

Meezingen! Meezingen! En nog eens meezingen! Bij Robbie Williams doe je gewoon niets anders dan schaamteloos meezingen. De hits zoals 'Angels' en 'Feel' zullen absoluut niet in zijn repertoire ontbreken, maar ook nieuw werk van zijn laatste album Soul Seekers zal ongetwijfeld voorbij komen. Eerder dit jaar stond Robbie al 3 avonden achter elkaar in de Ziggo Dome. Ook hier bracht hij de ingrediënten die we van hem gewend zijn: een snufje humor, een volle eetlepel aan klassiekers en een bord vol entertainment. Kortom: het wordt één en al feest!

button arrow
button arrow
foto: Ben Houdijk

Op weg naar Pinkpop 2023

Zaterdag 10 juni, een week voor Pinkpop, warmt NPO3 alvast op voor Pinkpop 2023. Vanaf 22:10 kun je kijken naar 'Op Weg Naar Pinkpop 2023' gepresenteerd door 3FM-dj Vera Siemons en Eva Cleven. Je wordt alvast lekker gemaakt met de beste festival acts die vorig jaar het heilige gras van Landgraaf plat speelden. Met optredens van onder meer P!NK, Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams, Queens of the Stone Age, Imagine Dragons en Måneskin.

Ster advertentie
Ster advertentie