Nieuws

Wie is het duo dat Måneskin gaat opvolgen en het opneemt tegen S10 tijdens het Songfestival?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is het duo dat Måneskin gaat opvolgen en het opneemt tegen S10 tijdens het Songfestival?

Vorig jaar won Måneskin het Songfestival, waarna het succes van de band in een stroomversnelling raakte en de hele wereld in de ban van de Italianen. Nu is bekend geworden wie de opvolgers gaan worden aankomend jaar tijdens het Songfestival, namelijk Mahmood en Blanco, en worden nu al dé favoriet voor de winst genoemd. Maar wie is dit Italiaanse duo, waar S10 het dit jaar tegen op gaat nemen?

Sanremo

In Italië is er een liedjeswedstrijd die nog populairder is dan het Songfestival, namelijk: 'Festival della Canzone Italiana di Sanremo'. De winnaar van Sanremo mag naar het Songfestival, al is het geen automatische preselectie. Tijdens de 72e editie van Sanremo wonnen Mahmood en Blanco en al snel bevestigden zij Italië te willen vertegenwoordigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mahmood en Blanco

Mahmood herken je misschien wel. Hij deed al eerder mee aan het Songfestival en werd in 2019 tweede met het nummer ‘Soldi’, vlak achter Duncan Laurence. De pas achttienjarige Blanco is nu al een waar idool. in 2021 brak hij door in Italië met zijn nummer 'Mi Fai Impazzire' en haalde hij 6x platinum.

Rillingen

Samen zingen de mannen het nummer 'Brividi', wat rillingen betekent. Het gevoelige nummer is medegeschreven door Mahmood en gaat over het verlangen om in vrijheid lief te mogen hebben en de angsten die hierbij komen kijken. Het nummer is nu nog volledig Italiaans, maar er wordt aan gedacht om het deels Engelstalig te maken.

Ondanks dat nog niet alle deelnemende nummers bekend zijn, worden Mahmood en Blanco nu al beschouwd als favorieten van dit jaar. Het nummer is wereldwijd te vinden in verschillende hitlijsten en de YouTube video heeft sinds de winst van Sanremo al 13 miljoen views.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie