Nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

Kees van der Spek gelooft niet in de moordbekentenis van Joran van der Sloot

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Kees van der Spek gelooft niet in de moordbekentenis van Joran van der Sloot

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat Joran van der Sloot, achttien jaar na de verdwijning van Natalee Holloway, de moord heeft bekend tegenover de Amerikaanse justitie. Bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow spraken Sophie & Mart misdaadverslaggever Kees van der Spek hierover.

"Ik vertrouw het niet"

Kees van der Spek heeft een grote rol gehad in de zaak rondom Joran van der Sloot. In 2008 keken maar liefst zeven miljoen Nederlanders naar een uitzending van Peter R. de Vries en Kees van der Spek. In de aflevering kregen de mannen Van der Sloot aan de praat over de verdwijning. Kees vertelt in de Ochtendshow dat het toen niet om een bekentenis ging: "Bij ons heeft hij alleen toegegeven dat Natalee onwel werd en dat hij daarna het lichaam heeft weggemaakt. Dat is het grote verschil."

Op de vraag of Kees destijds ook het gevoel had dat het verhaal niet klopte zegt hij: "Wat is betrouwbaarder, een geheim tegen een vriend opbiechten of iets vertellen met een doel?" Hij gelooft niet in de bekentenis van Joran van der Sloot. "Hij is bezig met een verhaal vertellen waarmee hij een deal kan sluiten."

Bekijk het hele fragment hier:

Ster advertentie
Ster advertentie