Nieuws

Frank de Wit: "Ik mag eigenlijk geen 'oorlog' zeggen"

foto: 3fm.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank de Wit: "Ik mag eigenlijk geen 'oorlog' zeggen"

Vanochtend hadden Rob & Wijnand een bijzondere gast aan te telefoon in de Ochtendshow. De 3FM-dj's spraken met Frank de Wit, een Nederlander die 21 jaar geleden naar het Noord-Russische Moermansk is verhuisd. Frank woont nog steeds in Rusland en vertelt in de uitzending hoe zijn leven er op dit moment uitziet, hij kan alleen niet alles zeggen vanwege de restricties.

"Je hebt toch je vrienden daar"

Afgelopen weekend kwam er groot nieuws naar buiten over de Wagner Group-baas Yevgeny Prigozhin. Hij verklaarde de oorlog aan het Russische ministerie van Defensie na berichten over een bombardement op een van zijn Wagner kampen. Een serieuze ontwikkeling in het gebied, maar het weerhoudt Frank de Wit er niet van om het land te verlaten.

Op de vraag van Wijnand waarom Frank nog in Nederland woont, antwoordt hij: "Nou eigenlijk om twee redenen: Mijn leven is natuurlijk gewoon hier met vrienden, relaties en mijn werk. De tweede reden is dat ik niet zomaar naar Nederland kan komen. Door de EU-regels kan ik bijvoorbeeld niet meer mijn Visa of MasterCard gebruiken om online vliegtickets te kopen."

In het interview gaf Frank verder aan dat hij het woord 'oorlog' niet mag gebruiken voor de situatie in Oekraïne. Rob vroeg hem daarom of hij ook bang was om dingen te zeggen tijdens hun gesprek en misschien achter hem aan gaan, daarop antwoordde Frank: "Ja dat zou best kunnen, maar het leven gaat hier gewoon door. Er wordt bijvoorbeeld hier in de straat een nieuwe trottoir aangelegd."

Bekijk hier het hele interview terug:

Ster advertentie
Ster advertentie