Muzieknieuws

YUNGBLUD brengt nieuw self-titled album uit

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. YUNGBLUD brengt nieuw self-titled album uit

Goed nieuws voor fans van YUNGBLUD! Na twee jaar wachten heeft de jonge Brit afgelopen nacht namelijk zijn derde, zelfgetitelde plaat YUNGBLUD uitgebracht. De eerste single van het album, 'The Funeral', kwam eerder dit jaar al uit en werd samen met 'Don't Feel Like Feeling Sad Today' deze maand nog live vertolkt in de 3FM Live Box.

Voor deze plaat bestudeerde YUNGBLUD zijn gedachtes en voelde intense emoties. “Hier is mijn verhaal. Waarom ik het YUNGBLUD heb genoemd? Omdat niets in mijn leven ooit zo logisch is geweest.”

Explosie van expressie

Dominic Harrison kondigde dit derde album aan door live op internet een tatoeage te laten zetten. Yungblud vertelt op Instagram dat het een plaat is waarvoor hij "naar een deel van zichzelf ging waarvan hij niet wist dat hij die had".

Op Instagram vertelt de zanger dat “tot nu toe alles een complete explosie van ongecensureerde expressie geweest is, waarbij ik de waarheid vertelde en zong over wat ik op dat moment voelde”, aldus de artiest. “Het verschil met deze plaat is dat ik heel diep heb nagedacht en gevoeld.”

foto: albumcover YUNGBLUD

YUNGBLUD

Dat de zanger immens populair is bij het publiek, bewijzen de vele uitverkochte shows en fans die urenlang voor aanvang van een concert in de rij staan wel, om vervolgens met alle nummers luidkeels mee te schreeuwen. Het album is de opvolger van Weird uit 2020 en 21th Century Liability uit 2018 waar we al kennismaakten met de manier waarop YUNGBLUD voor erkenning zorgt bij zijn fans. In zijn muziek haalt hij problemen naar voren waar jongeren van nu mee struggelen en dat, gepaard met een tikkeltje rebelsheid, zorgt ervoor dat Harrison ook met zijn derde album taboes durft te doorbreken.

Op 31 oktober staat YUNGBLUD in een uitverkochte Paradiso in Amsterdam om zijn nieuwe album te promoten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie