3FM Festival Top 999

Yungblud: "I love Dutch festivals, you guys just bounce!"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Yungblud: "I love Dutch festivals, you guys just bounce!"

Vlak voordat Yungblud, net zoals wij, de festivalzomer induikt, spreekt 3FM-dj Timur hem ter ere van de 3FM Festival Top 999. Samen bespreken ze zijn nieuwste track en publieksfavoriet 'The Funeral', zijn eigen festivalervaringen en wat de verwachtingen zijn van het aankomende festivalseizoen.

Net zoals iedereen, verheugt Dominic Harrison - AKA Yungblud - zich enorm op de komende maanden, waarbij hij eindelijk weer het podium kan betreden in de open lucht. Zo vertelt hij dat een typische Yungblud-show niet toeleeft naar één hoogtepunt, maar een consistente aaneenschakeling is van hoogtepunten en energiebommen. Zo kijkt de Britse muzikant er vooral naar uit om de track 'The Funeral' naar de festivalweides te brengen. Met mensen die massaal meeklappen en meezingen, pits die ontstaan en vlammenwerpers die erbij komen kijken. In één woord: 'mental', dat belooft veel goeds!

Jong geleerd, oud gedaan

Maar ook als bezoeker zelf heeft Dominic goede herinneringen aan festivals. Vanaf jonge leeftijd gaat de artiest naar festivals, en heeft hier de beste herinneringen aan: "I've been going to Leeds with my mates, tried my first pill, lost my virginity (...) spent all my money on beer up to the point that I was só hungry." Precies zoals een festival eraan toe hoort te gaan!

Nederlandse festivals

Yungblud heeft inmiddels aardig wat Nederlands (en Belgische) festivals op zijn naam staat: Lowlands, Pukkelpop, Pinkpop, en kijkt hier met positieve gevoelens op terug: "In the Netherlands, you guys just bounce!" Maar dat is toch niet anders dan andere crowds? Jawel: "I love a Dutch festival, I love you, you bounce like no one else!"

Check het hele interview hier:

Interview Yungblud

3FM Festival Top 999

Stem tot en met 10 juni op de 3FM Festival Top 999 op jouw favoriete festivalbands en artiesten! De lijst bevat niet alleen de classics en de anthems van vroeger, maar juist ook bands en artiesten die je in de toekomst wilt zien op festivals. Vanaf 13 tot en met 17 juni hoor je de lijst voorbij komen op 3FM.

Stem nu!

Ster advertentie
Ster advertentie