3FM nieuws
NTR

We Stan! Lilian (23): "Yungblud staat voor gelijkheid"

foto: Lilian Efftinkfoto: Lilian Efftink
  1. Nieuwschevron right
  2. We Stan! Lilian (23): "Yungblud staat voor gelijkheid"

Keihard dansen én politieke statements maken? Daarvoor moet je bij Yungblud zijn. In een nieuwe aflevering van We Stan! gaat Vera op bezoek bij fan Lilian, die inmiddels al twee tattoos aan hem heeft gewijd: "Hij is heel persoonlijk met z'n fans, hij wil heel graag iedereen zien en spreken."

In het liedje 'Weird' zingt Yungblud de tekst "Come hold my hand, it will be alright". Dat liedje maakte op de 23-jarige Lilian zoveel indruk, dat ze die tekst op haar arm liet tatoeëren: "Toen ik het hoorde, werd ik er heel gelukkig van. Ik kreeg er heel veel zelfvertrouwen van, het idee van: het komt allemaal wel goed."

Lilian ontdekte Yungblud in 2018, toen ze zijn liedje 'I Love You, Will You Marry Me' hoorde op 3FM: "Dat zit zo hoog in de energie. Ik werd er helemaal enthousiast van, ik wilde gewoon lekker gaan springen en dansen, gewoon gáán!"

Maar het gaat Lilian niet alleen om de energieke muziek van Yungblud. De boodschap die hij uitdraagt naar zijn fans is minstens zo belangrijk: "Hij staat heel erg voor gelijkheid, iedereen mag er zijn, iedereen is oké. Dat vind ik heel fijn, om dat van hem te horen, en daaraan herinnerd te blijven worden."

foto: Lilian Efftink

Lilian (links) en een vriendin bij de 3FM Exclusive van Yungblud

Quote

Iedereen mag er zijn, iedereen is oké

Lilian over Yungblud

Tweede tattoo

Na zijn show op Dauwpop in 2018 heeft Lilian Yungblud ook ontmoet. Ze had 'm van tevoren gewoon een DM gestuurd via Instagram: "Hij had gereageerd met 'ja duh, tuurlijk kom ik!'". Dat Yungblud zo bereikbaar is, en ook echt reageert op z'n fans, waardeert Lilian heel erg: "Hij is heel persoonlijk met z'n fans, hij wil heel graag iedereen zien en spreken."

In de nieuwe aflevering van We Stan! zie je hoe die ontmoeting verliep, en neemt Lilian je mee naar de tattoostudio voor nóg een Yungblud-tatoeage. Je kunt de nieuwe aflevering hier kijken!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

We Stan!

In de docuserie We Stan gaat 3FM-dj Vera Siemons op bezoek bij Kim en nog vijf andere grote fans, om erachter te komen hoe de connectie tussen megafans, ook wel ‘stans’ genoemd, en artiesten in elkaar zit.

Waar komt die enorme muziekliefde vandaan? En hoe ziet zo’n fan community er van binnen uit? Je ziet het vanaf nu iedere maandag op het YouTube-kanaal van 3FM, en hier op 3FM.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie