3FM nieuws
NTR

We Stan! Luna (18): "In de wereld van girl in red wordt iedereen geaccepteerd"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. We Stan! Luna (18): "In de wereld van girl in red wordt iedereen geaccepteerd"

In een nieuwe aflevering van We Stan! gaat 3FM-dj Vera op bezoek bij de achttienjarige Luna, die megafan is van girl in red. Dankzij de Noorse zangeres leerde Luna zichzelf beter kennen, en ontmoette ze ook een andere bijzondere persoon in haar leven...

Do you listen to girl in red? Op Twitter en TikTok is die zin inmiddels een begrip. Superfan Luna legt uit wat het betekent: "Dat zou dus eigenlijk peilen of iemand ook op meisjes valt." De Noorse artiest Marie Ulven zingt in haar liedjes openlijk over de liefde, en in haar geval gaan die liedjes dus over meisjes. Luna herkent zich in die teksten, "alleen gaf ik dat vroeger nog niet echt toe". "2018 was voor mij het jaar dat ik echt alles uit ging vinden, dat ik ook meisjes leuk vond," vertelt Luna. "Het helpt dan gewoon echt als je iemand hebt die er zo makkelijk over kan praten." In haar geval was dat dus girl in red. En de andere fans die ze online ontmoette, hielpen daar ook bij: "Het is gewoon zo'n fijne wereld met zulke fijne mensen, waarin iedereen geaccepteerd wordt, of je nou gay of straight bent of iets anders."

Om 9 uur 's ochtends in de rij

Het leuke aan je mede-fans leren kennen via Twitter, is dat je dan in de rij voor het concert al allerlei mensen kent! Maar als je je favoriete artiest van dichtbij wilt meemaken, moet je daar wel wat voor over hebben. Luna en haar vriendinnen stonden dus voor girl in red's show in de Melkweg in Amsterdam al om 9 uur 's ochtends in de rij. "Het was eigenlijk mijn toetsweek, dus ik mocht ook eigenlijk helemaal niet gaan van mijn ouders!" Hoe is ze daarmee weg gekomen dan? "Ik heb eigenlijk gewoon stiekem kaartjes gekocht. En ik heb zelfs nog spullen voor school meegenomen, omdat ik dacht dat ik in de rij nog wel effe wat kon leren, haha!"

Ontmoetingen

Na dat concert kwam girl in red zelfs naar haar fans toe om ze te ontmoeten! Luna was daar ook bij: "Ik kon haar toen vertellen dat ze me hel erg heeft geholpen, ik zei: 'Als ik verdrietig ben, kan ik gewoon je muziek aanzetten en dan ga ik lekker dansen'." Daar kon Marie zelf zich ook wel in vinden: "Ze zei 'Oh ja, dat doe ik ook! Dan zet ik gewoon mijn eigen muziek aan en dan ga ik lekker dansen!"

En Marie is niet de enige bijzondere persoon die Luna dankzij haar fandom voor girl in red ontmoet heeft. Je kunt hier de aflevering van We Stan! kijken om het verhaal te horen over die andere speciale ontmoeting...

We Stan!

In de docuserie We Stan gaat 3FM-dj Vera Siemons op bezoek bij Kim en nog vijf andere grote fans, om erachter te komen hoe de connectie tussen megafans, ook wel ‘stans’ genoemd, en artiesten in elkaar zit.

Waar komt die enorme muziekliefde vandaan? En hoe ziet zo’n fan community er van binnen uit? Je ziet het vanaf nu iedere maandag op het YouTube-kanaal van 3FM, en hier op 3FM.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie