3FM nieuws
NTR

We Stan!: Kim (27) vloog naar Amerika voor BTS

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. We Stan!: Kim (27) vloog naar Amerika voor BTS

Zenuwachtig de pagina refreshen als tickets in de verkoop gaan, uren in de rij staan voor het concert én vechten voor je plekje helemaal vooraan: voor veel muziekliefhebbers zal het herkenbaar zijn. Je hebt veel over voor je favoriete artiest of band! Maar wat maakt de connectie tussen artiest en fan nou zo bijzonder? 3FM-dj Vera Siemons zoekt het uit in de docuserie We Stan. In de eerste aflevering gaat ze op bezoek bij Kim (27), die fan is van de Koreaanse popgroep BTS.


BTS: niet de standaard boyband

Je kunt niet meer om ze heen: de Koreaanse boyband BTS is megapopulair. De zeven bandleden – drie rappers, vier zangers – zijn al een aantal jaar de grootste sterren van Zuid-Korea, en langzaam maar zeker overtuigen ze ook de rest van de wereld van hun succes.

Wat hen zo bijzonder maakt? Volgens Kim (27) komt dat vooral hun liefde voor de muziek: “Dat straalt er bij de artiest van af. Een beetje experimenteren met je sound, niet telkens dezelfde formule gebruiken om een hit te maken. Ik zou ze omschrijven als ‘niet de standaard boyband’.”

Amerikaanse roadtrip

In 2015 klikte Kim voor het eerst op een dance practice video van BTS, en ze was meteen geïntrigeerd: “Dit is anders dan wat ik ken.” Het was het begin van een bijzondere band met de groep, waardoor ze helemaal naar Amerika reisde om hun Amerikaanse tour mee te maken.

Kim ontmoette daardoor zelfs een nieuwe vriendin, die ze daarvoor alleen online had gesproken: “Zij zei: ‘Het zou toch geweldig zijn om een road trip te maken langs die vier Amerikaanse tourdata, wie heeft daar zin in?’ En ik, in mijn enthousiasme, dacht: nou, leuk! Daar maken we een trip van!”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

We Stan

In de docuserie We Stan gaat 3FM-dj Vera Siemons op bezoek bij Kim en nog vijf andere grote fans, om erachter te komen hoe de connectie tussen megafans, ook wel ‘stans’ genoemd, en artiesten in elkaar zit.

Waar komt die enorme muziekliefde vandaan? En hoe ziet zo’n fan community er van binnen uit? Je ziet het vanaf nu iedere maandag op het YouTube-kanaal van 3FM, en hier op 3FM.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie