Muzieknieuws

Jelmer (27) maakte van honderden video’s zijn eigen Twenty One Pilots concertfilm

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Jelmer (27) maakte van honderden video’s zijn eigen Twenty One Pilots concertfilm

Hoeveel heb jij over voor je favoriete band? Uren werk en slapeloze nachten? Twenty One Pilots-fan Jelmer wel! Hij kreeg van zijn mede-fans honderden concertvideo’s opgestuurd, en monteerde in twee maanden zijn eigen volledige concertfilm. Dankzij hem kunnen al die fans het concert nu (her)beleven! In een nieuwe aflevering van We Stan! gaat 3FM-dj Vera op bezoek bij Jelmer, om hem te vragen waar die toewijding vandaan komt.

Twenty One Pilots doet niet aan genres: het ene moment hoor je keiharde rock-riffs, en vervolgens weer hiphopinvloeden, en van een vrolijk akoestisch popliedje beland je zo weer in een hele duistere track. Tyler en Josh zijn altijd helemaal zichzelf, en doen precies wat ze willen. Dat is precies wat Jelmer zo goed aan de band vindt: “Het versterken van hoe je bent, het laten zien van wie je bent. Schijt hebben eigenlijk. En niet per se binnen de hokjes, maar juist buiten de hokjes blijven.”

In een nieuwe aflevering van We Stan! gaat Vera op bezoek bij Jelmer in Ferwerd, Friesland. Zijn huis is inmiddels bijna een Twenty One Pilots museum, inclusief een Twenty One Pilots klok, Twenty One Pilots kunst aan de muur, een Twenty One Pilots ukulele, natuurlijk een heleboel Twenty One Pilots kleding, en zelfs zijn kat Bandito.

Slapeloze nachten

Voor zijn werk is Jelmer veel met film bezig, en nadat hij in 2016 voor het eerst naar een concert van de band was geweest, kwamen zijn liefde voor film en Twenty One Pilots samen: “Als ik thuis kom achteraf, ga ik meteen op YouTube zoeken naar clips van mensen die hebben gefilmd. Dat zijn meestal maar korte clipjes, waar je niet zoveel aan hebt als je het hele concert wil zien.” Dus nam Jelmer het heft in eigen handen: “Ik ging gewoon een oproepje plaatsen, ergens online, van ‘heb je het concert gefilmd, mail ze dan naar dit e-mailadres, en dan maak ik er wat van’. Dat liep al snel uit de hand: ik kreeg honderden video’s binnen.”

Van al die clipjes monteerde Jelmer een heel nummer aan elkaar. “Daar werd zo’n goeie respons op gegeven, dat ik dacht: ik ga het hele concert doen. Toen heb ik mezelf twee maanden opgesloten op mijn kamertje.” Hoeveel uur erin heeft gezeten? “Dat weet ik niet eens te noemen, maar veel slapeloze nachten, veel avonden, weinig sociale contacten eigenlijk, omdat ik daarmee bezig was. Maar het heeft zich zo terug verdiend!”

Wil je het hele verhaal van Jelmer zien, inclusief fragmenten van zijn zelfgemaakte concertfilm? Check dan hier de nieuwe aflevering van We Stan!.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

We Stan!

In de docuserie We Stan gaat 3FM-dj Vera Siemons op bezoek bij Kim en nog vijf andere grote fans, om erachter te komen hoe de connectie tussen megafans, ook wel ‘stans’ genoemd, en artiesten in elkaar zit.

Waar komt die enorme muziekliefde vandaan? En hoe ziet zo’n fan community er van binnen uit? Je ziet het vanaf nu iedere maandag op het YouTube-kanaal van 3FM, en hier op 3FM.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie