Lowlands

Hoe is het om een concert te zien vanaf side of stage?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het om een concert te zien vanaf side of stage?

Op Instagram gaf 3FM deze week 2 toffe side of stage experiences weg, bij zowel Billie Eilish als Twenty One Pilots. Zes winnaars konden hierdoor deze shows dichterbij dan ooit meemaken! Hoe was dat?

Side of stage bij Billie

Jop (18) en Keete (17) stonden aan de zijlijn voor Billie's show in de Alpha: "Het was heel intens, ik heb de helft van de tijd gejankt haha! We moesten via de backstage en toen liep ze langs ons, ze zwaaide ook. Ik dacht echt 'Jop, gedraag je.'"

Keete heeft ook de middag van haar leven gehad: "Het zou tof geweest zijn als ze nog naar de zijkant had gekeken, ze focuste natuurlijk echt op het publiek. Maar toch sta ik liever hier, het was echt geweldig."

Het side of stage-vak naast het podium. Foto: Ben Houdijk

Side of stage bij Twenty One Pilots

Die avond vond ook de Show van Twenty One Pilots plaats, waar Yara (19) en Naomi (18) bij mochten zijn. Zij kwamen donderdagochtend terug van Sziget en lagen die avond alweer in hun Lowlands-tentje! Zijn ze niet kapot nu? "Het energielevel is nu heel hoog, maar gister lag ik om elf uur al in m'n tent, haha. We pakken de laatste restjes energie erbij, er is daarna genoeg tijd om bij te komen."

Over de side of stage ervaring zijn ze ook wel te spreken: "Het was NIET normaal! Ik zit nog met m'n hoofd daar, ik besef niet dat het voorbij is. Je ziet eigenlijk hoe het uitzicht is voor de artiest, maar nu sta je er zelf ook. Ik hield het al niet meer droog voordat het begonnen was."

Volg ons op Instagram en maak in de toekomst ook kans op dit soort toffe experiences!

Ster advertentie
Ster advertentie