Lowlands

Goals: Florien won levenslang gratis tickets voor Lowlands

foto: Foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Goals: Florien won levenslang gratis tickets voor Lowlands

De droom van elke Lowlands bezoeker: een leven lang gratis tickets. Florien (39), won deze prijs in 2009 bij 3FM. "Ik heb een week lang moeten kamperen voor de deur van de studio om deze prijs te winnen."

Héél Lowlands was uitverkocht

"Mijn vrienden hadden allemaal kaarten en ik niet. Ik heb aan elke prijsvraag meegedaan om kaarten te kunnen winnen, maar ik won niets. Ticketswap bestond nog niet in die tijd. Erg moeilijk." Maar toen kwam er licht in de duisternis: "Een vriendin had mij opgegeven voor de 'Lowlands For Life'-wedstrijd. Ik dacht dat nooit te kunnen winnen. Toen werd ik uitgekozen om auditie te doen."

Florien was niet de enige die "levenslang" wilde krijgen, er waren 16.000 aanmeldingen. "Ik liep de auditieruimte binnen en dacht 'dit ga ik winnen.'" Waarom dan? "Er waren veel vrouwen en ze hadden geen ballen zoals ik." Ze begint keihard te lachen: "Als ik dit niet ga winnen, dan vreet ik m'n schoen op!" Na een hele week bivakkeren voor de studio en het uitvoeren van bizarre challenges won ze het golden ticket. Gratis Lowlands voor altijd!

"Ik blijf gaan tot het niet meer kan"

Het eerste jaar kreeg ze verschillende privileges. Zo mocht ze backstage komen en kreeg ze, de droom van iedere festivalganger, een privé douche. "Maar tegenwoordig ben ik gewoon een bezoeker." Maar wel een bezoeker die levenslang gratis tickets krijgt. "Het stopt als ik dood ga, ik heb geen jaar gemist. Je mag een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken."

Tien jaar later gaat Florien nog steeds met alle liefde naar Lowlands: "Het is nog steeds heel erg tof, alleen tegenwoordig ga ik niet meer voor de hoofdacts." Nu kijkt ze eigenlijk alleen nog maar naar de kleinere acts: "Lowlands heeft echt een perfect neusje voor nieuw talent."

Ster advertentie
Ster advertentie