Lowlands

Twenty One Pilots op Sziget is een voorproefje voor op Lowlands

foto: Rockstar Photographers
  1. Nieuwschevron right
  2. Twenty One Pilots op Sziget is een voorproefje voor op Lowlands

SPOILER! Afgelopen week stonden Josh en Tyler van Twenty One Pilots op het Sziget festival in Hongarije. Een mooi voorproefje op wat iedereen aankomend weekend op Lowlands gaat krijgen. En dat is me 't showtje wel. Hier zo'n beetje alles wat je gaat zien en horen.

Foto's: Twenty One Pilots op Sziget door Rockstar Photographers

Setlist

Het is geen volledige show zoals je ze in de zalen ziet, maar de mannen hebben een perfecte balans weten te vinden tussen hits en live klassiekers voor de festivalvariant. En dat werd al snel duidelijk op Sziget. Door de outfits en visuals zie je ook meteen of het een track is anno Blurryface (het vorige album) of hij laatste album Trench.

Wil je het echt al weten? Hier vind je de setlist die ze op Sziget deden.

In het publiek duiken

Natuurlijk zou Twenty One Pilots, Twenty One Pilots niet zijn als ze het publiek niet in zouden duiken. Josh werd op Sziget samen met zijn drumstel letterlijk het publiek in gedragen voor een goede solo, maar ook Tyler joint later in de set nog een keer. Leuk pluspuntje voor de mensen die vooraan staan.

In de stellages klimmen

Maar Tyler gaat nog een stukje verder. Speciaal voor 'Car Radio' klimt hij letterlijk naar een hoger niveau. Op Sziget was dit een plateau nog bovenop de VIP stage halverwege het publiek. Zonder enige bescherming of touwen klimt hij met zijn microfoon via de stellages naar boven. Heel benieuwd waar hij dit in de Alpha op Lowlands gaat doen.

De show

Vuur, brandende auto's en hele sicke visuals... Dat is Twenty One Pilots. Je weet niet waar je moet kijken. Ondanks dat ze met z'n tweeën op het podium staan, gebeurt er zo ontzettend veel dat je jezelf na een uur nog steeds niet helemaal realiseert wat je hebt gezien.

Security danst mee

Maar misschien is het allerleukste stukje in de show wel wanneer ze de security forceren om mee te dansen. Tijdens 'My Blood' vraagt Tyler de bewakers die voor het podium staan om mee te doen door ze op het grote scherm te gooien. Iets wat voor hilarische momenten zorgt. Een stukje eenheid. Een show van Twenty One Pilots beleef je namelijk écht met z'n allen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie