Artiest

Billie Eilish

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Billie Eilish
Eén van de jongste grote artiesten is Billie Eilish, geboren in 2001. Ze verovert de wereld met haar muziek met hits zoals ‘Bad Guy’ en ‘Bury A Friend’.

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell of gewoon Billie Eilish komt uit een creatieve familie, beide ouders zijn acteurs (geweest) en ze maakt veel van haar muziek samen met haar broer Finneas. Ze kreeg thuis les door haar ouders in Los Angeles. Billie Eilish heeft een lichte vorm van Gilles de la Tourette. Haar moeder en broer hebben haar geïnspireerd om de muziek in te gaan.

Ocean Eyes

Billie is naast een zangeres ook een danser en kreeg de opdracht om een liedje op te nemen en daar een dans op te maken. Het nummer ‘Ocean Eyes’ had Finneas origineel voor zijn band geschreven maar gaf het aan Billie en ze postte het op soundCloud wat ze ook al met eerdere nummers had gedaan. ‘Ocean Eyes’ kwam in maart 2016 online en in augustus werd ze getekend bij een label. na dit succes gingen er deuren voor haar open en maakte ze speciaal voor het eerste seizoen van de Netflix serie ‘Thirtheen Reasons Why’ het nummer ‘Bored’.

Don’t smile at me

Na Ocean eyes bracht ze in 2017 het album ‘Don’t Smile at me’ uit.. Vervolgens ging ze touren met de ‘Where Is My Mind Tour’. Samen met Khalid maakte ze in 2018 het liedje ‘Lovely’ wat gebruikt werd voor seizoen 2 van de serie ‘Thirteen Reasons Why’. ‘You Should See Me in a Crown’ wat ze uitbracht in 2018 werd gebruikt voor FIFA 19.

When We Fall Asleep, Where Do We Go?

In maart van 2019 kwam het album ‘When We Fall Asleep, Where Do We Go?’ uit. Samen met Spotify werd er een campagne rondom het album opgezet, zo werden verticale video’s toegevoegd die ervoor zorgde dat het verhaal achter de muziek beter begrepen zou worden door haar fans. Ook kwam er een ‘pop-up enhanced album experience’ waarin je door verschillende kamers ging en bij elke kamer past een nummer van het album. Billie Eilish heeft Synesthesie. Synesthesie kan vele vormen hebben maar voor Billie is het dat ze geluiden koppelt aan kleuren, elk liedje had dus een kleur die dus ook gekoppeld was aan een kamer.

Bad Guy

Samen met het album bracht Billie Eilish ‘Bad Guy uit als een single, dit nummer heeft wereldwijd vele records gebroken, zoals eerst nummer 1 hit van iemand geboren in 2000. Billie werd genomineerd voor 6 Grammy awards, ze won er 5 waaronder de 4 grootste awards voor: ‘Best New Artist’, ‘Record Of The Year’, Song Of The Year’ & ‘Album Of The Year’. Ze is de jongste artiest die alle 4 de awards in 1 jaar wint. Als titelsong voor de nieuwe James Bond film bracht Billie ‘No Time To Die ‘uit. Origineel zou Billie Eillish op 13 juli 2020 in Ziggo Dome staan met haar ‘Where Do We Go Tour’ helaas moet dit verzet worden door de corona crisis.

Tracks van Billie Eilish