3FM nieuws

‘Birds Of A Feather’ van Billie Eilish is de 3FM Megahit van deze week

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Birds Of A Feather’ van Billie Eilish is de 3FM Megahit van deze week

Billie Eilish bracht twee maanden terug één van de mooiste albums van dit jaar uit. En nadat ‘LUNCH’ al eerder verkozen werd, is ‘BIRDS OF A FEATHER’ de 3FM Megahit van deze week! Je hoort de track extra veel op 3FM deze week.

In aanloop naar haar derde album bracht Billie Eilish niet alvast een nummer op het album als single uit, omdat ze het album voor haar een totaalplaatje is. Desondanks was ‘BIRDS OF A FEATHER’ ietsjes eerder te beluisteren dan de overige muziek op HIT ME HARD AND SOFT. In aanloop naar het derde seizoen van de serie Heartstopper is het nummer te horen in de trailer.

‘BIRDS OF A FEATHER’

‘BIRDS OF A FEATHER’ is het nummer met de hoogste ‘belt’ in Billie haar carrière. Belten is een zangtechniek waarbij de zanger vrijwel zingt met hun roepstem. Richting het refrein gaat Billie flink de hoogte in en tikt zo de hoogste belt uit haar carrière aan. In een interview vertelt ze dat ze de noot gewoon wilde proberen, ook al zou ze hem misschien niet halen.

Het nummer is een van de meest romantische liedjes op het album. ‘BIRDS OF A FEATHER’ gaat over het gegeven dat mensen met dezelfde interesse elkaar op natuurlijke wijze zullen ontmoeten. In het liedje beschrijft ze zo in de liefde te zijn, dat ze samen wil blijven zoals birds of a feather. Dit spreekwoord staat voor een groep vogels die samen vliegt naar hun volgende locatie.

3FM Megahit

Het zijn veel 3FM Megahits de laatste tijd voor Billie Eilish. ‘LUNCH’ was nummer 8 en met ‘BIRDS OF A FEATHER’ scoort de zangeres haar negende (!) 3FM Megahit in zes jaar. Je hoort ‘BIRDS OF A FEATHER’ deze week extra veel op 3FM!

Ster advertentie
Ster advertentie