Interview

Babs omarmt haar roots in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Babs omarmt haar roots in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met de Leidse pop-rap van Babs.

Rollercoaster

Na haar deelname aan het afgelopen seizoen van 'Wie Is De Mol?' zit Babs midden in een rollercoaster aan nieuwe avonturen. Na het verwerkelijken van haar droom om aan het programma mee te doen is ook haar muzikale populariteit gestegen. Naast de toename in volgers en streams vertelt ze ook blij te zijn dat het grote publiek door het programma ook de persoon buiten de muziek heeft kunnen leren kennen.

Identiteit

Babs haar nieuwe EP 'Helft' komt op 3 mei uit. Met een titel die verwijst naar haar half Nederlandse, half Surinaamse roots brengt ze op het project haar identiteit en cultuur muzikaal naar voren, onder andere door swingende niet-westerse ritmes op de voorgrond te zetten. Ze noemt hoe het soms gek is om tussen twee culturen in te zitten. Toch weet ze zichzelf in deze gekte zelfverzekerd en uitgesproken te identificeren. Ze zegt zo nooit te twijfelen over het maken van 'statements'. Het komt allemaal direct vanuit haar hart en ze is simpelweg aan het delen wat er in haar hoofd speelt.

Benieuwd naar Babs' performance van de tracks 'Doe Het Licht Uit' en 'Ze Waait Weg'? Kijk het optreden dan hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie