HUMAN

Zo heb je binnen no time 'good karma'

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo heb je binnen no time 'good karma'

Kan jij wel wat geluk gebruiken? Hier heb je 8 tips!Karma is a bitch. Ja, echt hoor! Alles wat jij doet of denkt komt volgens het idee karma namelijk net zo hard weer bij je terug. Als je onaardig bent geweest tegen een ander, krijg je dit, op de een of andere manier, ook weer op je eigen bordje.

Hetzelfde geldt wanneer je wél aardig doet. Dan kun je volgens karma een mooie dag verwachten. Een beetje zoals in dit filmpje dus.

Karma?!

Karma komt uit het boeddhisme en hindoeïsme, de letterlijke vertaling is ‘handelen’. Alles wat jij doet dus. Volgens karma komt wat jij doet, denkt of zegt weer bij je terug. Op zich wel een logische gedachte, want als jij chagrijnig tegen iedereen doet, gaan mensen écht niet naar je lachen.

Goed. Wil je niet alleen jezelf helpen, maar ook de mensen om je heen? Volg dan deze tips en krijg in een handomdraai good karma.

#1. Lach!

Met lachen maak je niet alleen je eigen dag goed, maar ook die van iedereen die je tegenkomt. Zit je onderweg naar school in de bus met iemand die kwaad kijkt? Glimlach naar deze persoon, want juist de mensen die kwaad lijken of onaardig tegen je doen, hebben jouw positieve vibe nodig!

#2. Denk in oplossingen in plaats van problemen!

Het is zo makkelijk om altijd van het slechte uit te gaan. Je hebt een laag cijfer, je moet door de regen fietsen en aargh je bent ook nog je brood vergeten. Probeer eens een dag van al je problemen een oplossing te maken.

Voorbeeld. Je hebt een laag cijfer, waardoor je opnieuw moet leren: dan weet je in ieder geval zeker dat je de stof echt kent! Je bent je brood vergeten: nu kun je lekker een broodje kopen op school! We weten: dit is niet makkelijk, daarom moet je het vaak oefenen.

#3. Heb respect!

Wat mensen ook zeggen, zorg dat je respect voor hen hebt. Niet iedereen denkt hetzelfde als jij en dat moet je kunnen accepteren.

Het kan soms lastig zijn wanneer je ouders het ergens niet mee eens zijn, maar bekijk het eens vanuit hun visie. Wanneer je respect hebt en er zo ook met hen over praat is de kans kleiner dat je ruzie met hen krijgt.

#4. Neem je verantwoordelijkheid

Heb jij een fout gemaakt? Neem dan ook je verantwoordelijkheid. Het kan zo makkelijk zijn om een ander de schuld te geven terwijl je diep vanbinnen weet dat het jouw schuld is.

Het is moeilijk om toe te geven, maar eigenlijk alleen voor jezelf. De ander zal dit alleen maar waarderen aan jou.

#5. Vergeef anderen!

Zelf maak je ook fouten. Het is zó vervelend als iemand je dit keer op keer kwalijk blijft nemen. Het is gebeurd, niets meer aan te doen. Vergeef daarom andere mensen wanneer zij een fout gemaakt hebben.

Als je leert om mensen te vergeven zie je veel dingen ook veel minder zwaar in en dat scheelt jou een hoop kopzorgen.

#6. Oordeel niet zomaar!

Wanneer je iemand ziet en je hebt meteen commentaar op alles wat deze persoon doet, zegt of draagt, dan heb je duidelijk bad karma. Oordeel nooit zomaar over wat je ziet.

Tuurlijk mag je wel oordelen, we doen het allemaal, maar houd het dan in ieder geval voor jezelf en leg anderen jouw visie niet op.

#7. Help een ander!

En ehh… voor good karma is het ook wel handig als je af en toe effe iemand helpt. Dat is ook makkelijker dan je denkt! Help je klasgenoot die gepest wordt, koop af en toe een broodje voor de zwerver in de stad en maak de badkamer eens schoon voor je moeder.

#8. Doe het met de juiste reden

Natúúrlijk snappen we dat jij good karma wil. Maar doe het wel omdat je ook de ander ook écht wil helpen. Als je het alleen voor jezelf doet, kun je beter stoppen. Want ja, zo werkt karma helaas niet. Once a bitch, always a bitch ;).

Ster advertentie
Ster advertentie