HUMAN

Deze strips laten precies zien hoe het is om depressief te zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze strips laten precies zien hoe het is om depressief te zijn

Simpel, artistiek en super doeltreffend.

Angst omzetten

"Hoi ik ben Sow, een freelance designer en illustrator, een creatieve dromer en muziek- en videoverslaafde. Ik heb me verstopt in mijn hoodie, met door mijn koptelefoon luide muziek. Ik krijg mijn superkrachten door mijn angstgevoelens om te zetten in creatief spul.

"Omdat dit lang niet makkelijk is en ik niet precies weet met wie ik dit moet delen, deel ik mijn gedachten met jou op het internet. Ik denk dat veel tekeningen ook toegepast kunnen worden op andere situaties, zelfs voor mensen die niet introvert zijn of vol angstgevoelens zitten."

Onder de loep

Dit staat te lezen op de Tumblr-pagina Sow Ay van deze super getalenteerde creatieveling. Hierop verzamelt Soy al zijn werk, maar waar met name zijn persoonlijke en krachtige illustraties over depressie in het oog springen, iets wat een site als Bored Panda ook niet was ontgaan.

En omdat wij dit soort thema's bij de horens vatten om ze bespreekbaar te maken, twijfelden we geen moment om zijn tekeningen door te plaatsen. Want Soy laat niet alleen zien hoe zijn hoofd werkt, met het depressieve spook altijd op de loer, ook neemt hij het onbegrip en de onwetendheid van zijn omgeving onder de loep.

Ster advertentie
Ster advertentie