HUMAN

Hoe ziet het perfecte lichaam er eigenlijk uit?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe ziet het perfecte lichaam er eigenlijk uit?

Wat zie je als je jezelf ziet? Adnan, Pim, Ole, Chayenne en Hannah krijgen deze vraag voorgeschoteld terwijl ze naar hun eigen spiegelbeeld kijken. Zijn ze eigenlijk wel blij met zichzelf? En wat is volgens hen 'de maat'?

In de samenleving heerst er over het algemeen een duidelijke schoonheidsstandaard. Menig tijdschrift wordt gedomineerd door mannen en vrouwen met strakke, gespierde lijven. Het is dan ook niet gek dat veel mensen het belangrijk vinden om 'een mooi lichaam' te hebben.

Je ziet het op instagram met de opkomst van de 'fit-boys/girls'. Jongeren die in hun vrije tijd keihard zwoegen in de sportschool om een zo gespierd mogelijk lijf te krijgen. En welke boekenwinkel wordt tegenwoordig niet gedomineerd door een of andere dieet-goeroe die hét recept heeft voor een mooier lichaam?

Maar wat is dat eigenlijk? Het 'perfecte lichaam'. En hoe voelt het dan als je daar juist van afwijkt? De panelleden wordt letterlijk een spiegel voorgehouden. En dat is best confronterend.

Natuurlijk is een goede lichaamsbouw mooi meegenomen, maar is dat nu het allerbelangrijkst? Ons panel komt al vlug tot een andere conclusie. Check de video hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie