HUMAN

Zou je liegen om aardig gevonden te worden?

  1. Nieuwschevron right
  2. Zou je liegen om aardig gevonden te worden?

Ole uit het panel van Tussenuur doet een ontboezeming tegenover zijn goeie vriendin Chayenne. En zo zijn er meer leugentjes om bestwil op te tekenen als we even doorvragen.

We kennen allemaal wel de sociale druk van appgroepen. Er worden plannetjes gesmeed voor het weekend: waar spreken we af, heeft iedereen kaartjes voor het feest, zullen we onze nieuwste outfit aantrekken, waar gaan we afteren, enzovoort.

Maar wat nou als je geen zin hebt? Dat je niet mee wil omdat je gewoon op de bank wil chillen? Zeg je zoiets plompverloren in de appgroep? Of kies je de makkelijke weg en verzin je een smoes?


(Het panel van Tussenuur)

Arme opa en oma

Het is niet of/of, maar en/en, zo bleek tijdens onze gesprekken met ons panel. Het ligt er namelijk maar net aan hoe dicht je bij de mensen staat om wie het gaat.

Hoe minder goed je de mensen kent, hoe eerder geneigd ze zijn om een excuus te bedenken. Om in ieder geval het risico te verkleinen dat ze de volgende keer helemaal niet worden gevraagd. En Hannah haalt in dit soort gevallen meestal haar opa en oma als excuus van stal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie