HUMAN

Hoe menselijk is pesten?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe menselijk is pesten?

Het panel van Tussenuur vraagt zich dat hardop af. En ons panel weet waar het over praat, aangezien Ole (17) zelf heeft gepest en Pim (16) door pestkoppen het leven onmogelijk werd gemaakt.

Het is ook om moedeloos van te worden. Elk jaar september, zo aan het begin van het nieuwe schooljaar, kun je je klok er op gelijk zetten: de Week tegen Pesten.

En niet dat we vinden dat de aandacht hiervoor overbodig is, het is meer dat we het betreuren dat het zo noodzakelijk is. Hoe kan dat? Waarom laten we elkaar niet in onze waarde?

Is pesten te stoppen?

Maar goed, dat de wereld niet ideaal is, weten wij ook heus wel. Niet voor niets organiseerden we eerder deze week het Spreekuur met Tannaz Hajeby, de 3FM-DJ die vroeger veel gepest is en daarom met Tussenuur-reporter Zaid en Tussenuur-panellid Pim wilde praten over de mechanismes van pesten.

Nogal wiedes dat het verhaal van Pim de rode draad vormt in ons panelfilmpje over pesten. Maar net zo van belang voor het invoelen van de impact van pesten is het verhaal van Ole, die vroeger meeliep met pesters. Of de analyse van Adnan, die zich hardop afvraagt in hoeverre pesten daadwerkelijk is uit te roeien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie