HUMAN

Zou jij als eerste de bom gooien?

  1. Nieuwschevron right
  2. Zou jij als eerste de bom gooien?

Wat zou jij doen als je president Trump was en je had de macht om met één druk op de knop Noord-Korea weg te vagen? Zodat hun leider Kim Jong-un niks meer heeft om mee te dreigen? Het panel van Tussenuur worstelde met dit wezenlijke dilemma.

Elke ochtend als je je Facebook-timeline doorscrollt, is het raak: Trump heeft weer iets gezegd over Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, die voor de zoveelste keer alle internationale verdragen aan zijn laars heeft gelapt en raketten heeft afgevuurd of andere geniepige dingen heeft gedaan, die wel eens kunnen wijzen op een kernbomprogramma van het communistische land.

Dreiging van een kernoorlog hangt in de lucht. Een dreiging die te vergelijken is met de Koude Oorlog uit de vorige eeuw, toen het communistische Rusland en de VS elkaar tientallen jaren in een houdgreep hielden en de wereld angstig toekeek.

Machtigste persoon op aarde

Maar wat nou als je met een rake druk op een knop het gevaar Noord-Korea kunt uitschakelen? Zou je drukken? Wat zouden de consequenties zijn als je de aanval inzet?

Het panel van Tussenuur mocht zich voor heel even de machtigste persoon op aarde wanen en besluiten of ze een bom zouden gooien of niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie