HUMAN

8 herkenbare momenten als je het jongste kind bent

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 8 herkenbare momenten als je het jongste kind bent

Ben jij de jongste thuis? Dat kan in je voordeel werken, maar ook vaak in je nadeel. Check snel deze lijst, wedden dat je er veel herkent?

1. Je voelt je een beetje achtergesteld

Je broer kreeg nog een heel fotoboek toen hij geboren werd. Bij jou had je moeder het daar veel te druk voor. Die foto's liggen vast nog wel ergens, maar in een mooi fotoboek zitten ze in ieder geval niet.

2. Alles is al gedaan

Die dag dat je op paardrijden ging en je ouders eerder zuchtten dan blij voor je waren. Ach, ze hebben die fase allang meegemaakt met je zus. En ze wisten stiekem allang dat jij na twee keer ook geen zin meer zou hebben.

3. Je mag veel meer

Waar je broer nog altijd om tien uur thuis moest zijn, mocht jij gewoon door tot twaalf. En dat glaasje alcohol had je ook al jaren eerder op dan je zus mocht.

4. Tweedehands spullen

De fiets van je broer, oude kleren van je zus, de oude kamer van je broer, jij hebt het allemaal mogen overnemen, met alle bijbehorende vlekken.

5. Ze noemen je 'de kleine'

Dat je twee koppen groter bent dan je zus maakt niet uit, jij blijft 'de kleine'.

6. Je maakt minder fouten

Je oudere zus heeft hele domme fouten gemaakt, die iedere puber eigenlijk maakt. Gelukkig heb jij het allemaal van een afstandje kunnen bekijken en heb je daardoor jezelf behoedt van diezelfde fouten. Thanks sis!

7. Je reputatie is afhankelijk van je broer/zus

Hoe leuk/lief/grappig je ook bent, je moet knokken om niet dezelfde reputatie als je broer of zus te krijgen op school. Bij leerlingen én docenten. Vre-se-lijk.

8. Je bent zelfstandiger

Je broer of zus kreeg bij alles nog een helpend handje van je ouders. Nu ze gezien hebben dat alles gewoon goed is gegaan, laten ze jou veel meer los. Dat zorgt ervoor dat je een stuk zelfstandiger bent, yay!

Ster advertentie
Ster advertentie