HUMAN

10 redenen waarom je de middelbare school stiekem gaat missen

  1. Nieuwschevron right
  2. 10 redenen waarom je de middelbare school stiekem gaat missen

Ben je net klaar op de middelbare school? Dan ben je waarschijnlijk hartstikke blij, maar stiekem ook wel een beetje verdrietig. Want het leven op de middelbare school was zo slecht nog niet! Hierom ga jij de middelbare school toch wel missen.

1. Het tussenuur

Het tussenuur is natuurlijk een van de leukste dingen op de middelbare school. Een rondje met je scooter rijden, even langs de supermarkt of gewoon chillen in de aula. Helemaal prima!

2. Later beginnen

Je weet op de middelbare school precies op welke dagen je later mag beginnen. En daar kijk je dan ook ontzettend naar uit, lekker even uitslapen en op je gemakje ontbijten. En wat gaat de dag toch snel als je wat later mag beginnen.

3. Je hoeft zelf niet na te denken

Je docent vertelt ieder uur wat je allemaal nog moet doen. En als je het niet doet, dan vertelt hij het gewoon nog eens. Hoe irritant het nu ook lijkt, straks moet je het allemaal zelf doen op je opleiding.

4. Lange vakanties

Op de middelbare school heb je heul erg vaak vakantie. En dat is fijn, want dan kun je uitslapen en leuke dingen doen met je vrienden. In het ergste geval moet je nog leren voor een tentamen, maar de meeste docenten houden hier wel rekening mee.

5. Slappe lach

De slappe lach heb je waarschijnlijk al vaak gehad de afgelopen jaren. Zeker wanneer iedereen stil moet zijn van de docent is het extra leuk om gewoon door te lachen, tot grote frustratie van de docent. Maar ja da's (voorlopig dan) niet jouw probleem!

6. Docenten

En hoe stom sommige docenten ook zijn, je kunt er uiteindelijk wel om lachen. Je dag is eigenlijk behoorlijk afhankelijk van de docenten die je hebt. En geef toe, er zijn ook een paar leuke en grappige docenten. Stiekem had je dan écht wel zin in die les.

7. De klas

De klas ga je natuurlijk het meest missen van je hele middelbare school. Met je klas heb je alles gedeeld, je was iedere dag bij hen. En nu gaan jullie allemaal wat anders doen, dat kan heel gek voelen.

8. Eten dat klaarstaat

Of het nu je gesmeerde boterhammetjes zijn of de maaltijd die iedere avond weer op tafel staat, op de middelbare school hoef je werkelijk nergens over na te denken.

9. Heel wat kansen

Als je dan een keer een onvoldoende haalt maakt dat eigenlijk niks uit. Je hebt de rest van het jaar nog om nog beter je best te doen en genoeg voldoendes te halen om toch over te kunnen.

10. Ziek melden

Eerlijk is eerlijk, op de middelbare school kun je je best makkelijk ziek melden. Dat is chill wanneer je eens een dagje écht geen zin hebt, of niet geleerd hebt voor je repetitie. Dan mag je hem gewoon wat later maken.

Ster advertentie
Ster advertentie