HUMAN

Van masturberen kun je leren (maar echt!)

  1. Nieuwschevron right
  2. Van masturberen kun je leren (maar echt!)

Brugpieper Roos ontdekte met een spiegel de wondere wereld van haar vagina. Al snel leerde ze wat masturberen is en hoe lekker ze dat vond. Maar na een tijdje begon ze zich af te vragen of ze niet raar was.

Zo midden in de week dat we #kutvoorlichting laden bij Tussenuur is het altijd goed om het even over masturberen te hebben. En dan geen vieze praatjes of stiekem gedoe, maar gewoon open zijn over dat masturberen ook hartstikke goed is.

Want zoals Eva en Linda zeggen in hun video, door jezelf te verwennen weet je wat je lekker vindt en wat niet, zodat je dit kunt aangeven wanneer een ander het bij je doet. Bovendien zijn vingeren, rukken of wat dies meer zij geen dingen om je voor te schamen. Sterker nog, als school zou je er verstandig aan doen om er aandacht aan te schenken tijdens seksuele voorlichting.

Passief en actief

En dit is dus precies de reden waarom documentairemaker Lotte van Gaalen dit onderwerp wilde tackelen in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van De Locker, een webserie van Human voor 3LAB waarin jongeren vertellen over onderwerpen die hen bezighouden, maar waar ze niet altijd makkelijk over praten.

Op deze pagina vertellen de makers en hoofdrolspeler uit Een Leuke Ontdekking waarom ze het belangrijk vinden om te praten over masturberen. "In onze cultuur en media wordt het vrouwelijke vaak gerepresenteerd als seksueel passief en het mannelijke als seksueel actief. Daardoor rust er nog een groter taboe op masturberen bij meisjes dan bij jongens in de puberteit. Dit terwijl het juist een hele fijne manier is om je seksualiteit te ontdekken."

Klik op de afbeelding voor alles over #kutvoorlichting

Ster advertentie
Ster advertentie