HUMAN

Hoe Robin (20) leerde van haar bad trip

foto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Robin (20) leerde van haar bad trip

"Naar de klote gaan en drugs gebruiken was de enige manier voor mij om rustig te worden. Om een mens te zijn en om een keer te lachen om je eigen fouten."

Robin (20) rookte op haar dertiende haar eerste jointje. Toen ze daarvan moest kotsen en door twee vriendinnen naar huis gebracht moest worden dacht ze: Dit nooit meer!

Een week later rookte ze haar volgende jointje. Een tijd later begon ze met 4FMP, speed, XTC, 2CB en Ketamine. En deze drugs combineerde ze ook vaak met elkaar.

Optimale formule om naar de klote te gaan

"De druk in mijn hoofd speelde een grote rol. Ik was zo gefocust op wat iedereen deed en van me vond dat ik het nodig had om af en toe de kluts kwijt te raken. Ik dronk en combineerde drugs om een soort optimale formule te creëren om naar de klote te gaan. Dat was voor mij de enige manier om rustig te worden, mens te zijn en te lachen om mijn eigen fouten."

Dat ging vaak goed, maar ook een keer fout. Hoe dat ging zie je hieronder in een nieuwe aflevering van De Locker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je weten hoe het nu met Robin gaat? Check dan hier haar verhaal. De Locker is een online serie van Human waarin je verhalen van jongeren ziet en hoort over onderwerpen die hen bezighouden, maar waar ze niet altijd makkelijk over praten. Check hier meer afleveringen van De Locker.

Ster advertentie
Ster advertentie