HUMAN

Ikbal (13) is een meisje maar was liever jongen geweest

  1. Nieuwschevron right
  2. Ikbal (13) is een meisje maar was liever jongen geweest

Vanaf je negende beseffen dat je je als meisje comfortabeler voelt in jongenskleren. Een tweelingzus die je dagelijks herinnert aan hoe je ter wereld kwam. En een moeder die wil dat je blijft wat je bent. Dit is het ingewikkelde verhaal van Ikbal.

Stel je voor dat je als meisje bent geboren, maar dat je liever rondloopt in jongenskleren. Ikbal heeft dat gevoel al sinds ze een jaar of negen is. En of dat nog niet ingewikkeld genoeg is, kijkt ze ook nog eens elke dag in de ogen van haar evenbeeld, haar tweelingzusje Roya, die zich vooral meisje voelt.

Toch is Roya wel haar steun en toeverlaat, haar rots in de branding. Aan Roya kan Ikbal al haar twijfels kwijt, al haar ongemakkelijke gevoelens als ze zich moet omkleden bij de gymles bijvoorbeeld.

Niet per se top

Want helaas is niet iedereen zo vol begrip als Roya over de worstelingen van Ikbal. Voor hun moeder is het bijvoorbeeld moeilijker te accepteren dat Ikbal zich niet per se helemaal top voelt in haar meisjeslichaam.

Des te dapperder dat de tweeling voor de camera van Doron Tempert van de webserie De Locker van 3LAB hun verhaal wilde doen.

Ster advertentie
Ster advertentie