HUMAN

Dit gebeurt in het hoofd van een ADHD'er

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit gebeurt in het hoofd van een ADHD'er

Wauw, doe ons een halve! Zonder gekheid, ongelofelijk hoe zo'n hyperactief ADHD-brein werkt. Vermoeiend, maar ook heel mooi. En dat zo'n brein niet alleen maar mooie dingen oplevert, blijkt wel uit het verhaal van Luca (14), die voor De Locker zijn verhaal doet.

Als iemand moet begrijpen hoe complex het hoofd van Luca is, dan moet het zijn vader zijn. Niet alleen omdat Luca zijn eigen vlees en bloed is, maar ook omdat bij paps de diagnose ADHD is vastgesteld.

Toch verloopt de relatie van Luca met zijn vader zeer moeizaam. Wat heet, na de zoveelste ruzie werd Luca opgebeld door zijn stiefmoeder dat hij niet meer langs hoefde te komen. Ze kon het kennelijk niet meer aan: twee ADHD'ers onder één dak.

Getallen komen tot leven

Het is één van de redenen waarom de dappere Luca zijn verhaal wilde doen aan Daylène Kroon, één van de makers van De Locker, die op een wel heel bijzondere wijze het verhaal van Luca in beeld wilde brengen.

En daar slaagde Daylène in. Aan de hand van Luca's verhalen probeerde Daylène de mechanismes van zijn brein te animeren. En dat leverde een zeer spraakmakend en toch ook intiem portret op.

Ster advertentie
Ster advertentie