HUMAN

Sophie's vriendje werd pissig als ze hem niet pijpte

foto: Pixaby
  1. Nieuwschevron right
  2. Sophie's vriendje werd pissig als ze hem niet pijpte

Dus deed ze het toch maar.

#MeToo. Je kunt niet meer om deze hashtag heen. Veroorzaakt door Hollywood-producer Harvey Weinstein, die jarenlang zijn machtspositie misbruikte en actrices seksueel intimideerde en misbruikte.

Sinds de smerige verhalen over Weinstein opduiken, voelen (met name) vrouwen van over de hele wereld de behoefte hun eigen ervaringen met seksisme, intimidatie, vernedering, discriminatie en machtsmisbruik te delen op social media, voorzien van #MeToo.

Ongevraagd en ongestraft

En dit is een goed ding, laat dat duidelijk zijn. Hoe meer dit onderwerp uit de taboesfeer wordt gehaald, hoe groter de kans dat je dit macho en mannelijk gedrag kunt uitsluiten. Hoewel we ook wel beseffen dat zodra macht in het spel is, dit soort dingen blijven gebeuren en vrouwen ongevraagd en ongestraft in hun p*ssy worden gegrepen.

En als iets duidelijk is geworden door #MeToo, is dat het vrouwen in alle lagen van de bevolking overkomt. En dat de 'daders' niet per se de hoogste functies bekleden.

Alleen knuffelen

Wie weet heb je zelf ook al zoiets meegemaakt. Dat kan zomaar. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Sophie, die net zo goed Fleur, Margot, Roos, Sharid of Anne had kunnen heten.

In deze eerste aflevering van De Locker van Human, een online verzamelplaats voor de verborgen verhalen van jongeren van twaalf tot twintig jaar, vertelt ze openhartig over het vriendje dat ze had een paar jaar terug.

Hij was negentien, zij zestien. Hij had zeer uitgesproken wensen als ze samen tv lagen te kijken en Sophie eigenlijk alleen maar wilde knuffelen. Een paar jaar later kijkt ze terug op haar gedrag van toen.


Bekijk hier andere afleveringen van De Locker.
Ster advertentie
Ster advertentie