HUMAN

Studentenleven: hemel of hel?

  1. Nieuwschevron right
  2. Studentenleven: hemel of hel?

Studeren is...overdag naar school en 's nachts alleen maar feesten. Af en toe studeren. Je kamer een grote bende. Maar ook belasting betalen, geld lenen voor je studie, serieuze verantwoordelijkheden kortom. Voor het panel van Tussenuur staat deze volgende stap in hun leven voor de deur. Zijn ze er een beetje klaar voor?

Studeren heeft twee kanten. Hoe denkt ons panel eigenlijk over studeren: Hemel of hel? Güner: "Mijn kamer zou heel onoverzichtelijk zijn, echt een bende. Ik ben nu al niet goed in opruimen en ik denk niet dat dit zal veranderen."

Ole: "Het eerste wat ik ga doen als ik uit huis ben: Samen met mijn beste vriend een T. rex-tattoo laten zetten. Nu ik thuis woon, mag dat niet. M'n moeder zou me het huis uit sturen!"


(vnlr: Brian en Roger)

Is het wel nodig, op kamers gaan?

Het grootste deel van het panel van Tussenuur ziet hun studententijd en uit huis gaan wel zitten. Eva lust er wel pap van, van uitgaan en het laat maken, dus zij kijkt wel uit naar het moment dat ze op zichzelf woont.

Onze tweeling denkt daar anders over. "Tja, als het niet nodig is, waarom zou ik dan op kamers gaan," vraagt Roger zich af. Mijn ouders wassen m'n kleren nog en maken schoon. Waarom zou je dan op kamers gaan, als je nog zo'n mooi plekje hebt?"

Dit filmpje waarin het panel dus nadenkt over de nabije toekomst, is meteen ons laatste filmpje waarin het panel van 17/18 reflecteert op onze thema's. Kijk ze hier nog eens op je gemakje terug. Binnenkort gaan we scouten voor het panel van schooljaar 18/19. Hou de site in de gaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie