Naar homepage
HUMAN

Waarom je deze zomer gewoon in Nederland moet blijven

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom je deze zomer gewoon in Nederland moet blijven

Geen geld? Geen zorgen!

De tijd is wel zo'n beetje aangebroken om je vakantie te boeken, plannen of organiseren! Woohoo! Maar wel balen dat je nét dit jaar niet zoveel geld te besteden hebt. Jammer? Nou, dat valt eigenlijk wel mee. Vakantie in Nederland is namelijk veel vetter dan je denkt. Met deze ideetjes heb jij gegarandeerd een awesome zomer zonder een dure reis te hoeven maken!

Op het huis passen

Als je geluk hebt, dan zijn je ouders wel een weekje weg. EN MAG JIJ OP HET HUIS PASSEN YES!!! De hele dag achter je computer met een diepvriespizza, nu al zin in!

Nee. Aangezien je niet op vakantie gaat, maak je van deze week de beste week van je hele zomervakantie. Nodig je vrienden uit, maak een chille playlist (of kies een van deze), haal alleen maar lekkere dingen en doe wat je op vakantie ook zou doen. Dus ga zwemmen, zonnen, lezen en cocktails drinken. BEST. WEEK. EVER.

In de tuin

Wilde jij toen je nog klein was ook altijd in de tuin kamperen? Waarom zou je dat niet gewoon dit jaar doen? Pak die tent uit de schuur en zet 'm op in de achtertuin. Nodig je vrienden uit en zorg dat je genoeg eten en drinken hebt om een paar dagen te overleven.

Alleen als je wil douchen of naar de wc moet mag je naar binnen. De rest moet je buiten doen. Bedenk vette spellen of gekke weddenschappen en je weet zeker dat dit het beste idee ooit is. En eh... slappe lach gegarandeerd.

Bij het strandje

Wat is er fijner dan een heerlijke zomerdag/avond/nacht/ochtend op het strand? Inderdaad, helemaal niks! Dat is dus een echte aanrader voor deze zomer. Elke stad of elk dorp heeft wel een strandje in de buurt waar jij jouw zomer kan doorbrengen.

Het fijne aan het strand is dat je er zoveel kunt doen: zwemmen, zonnen, voetballen, eten, drinken, muziek maken bij een kampvuur en uren kletsen met je vrienden. Wanneer het weer een beetje meewerkt kun je er lang blijven zonder dat het koud wordt. En als het dan toch afkoelt kun je een kleedje meenemen en het kampvuur aansteken.

Roadtrip

Ben jij een lucky bastard met een rijbewijs of heeft je beste vriend een rijbewijs? Dan is het deze zomer tijd voor een roadtrip door Nederland. Want ook in Nederland is er veel te zien. Heel veel zelfs! Het bos, strand, vestingsteden en de grote steden.

Er zijn zoveel plekken waar je jezelf de hele middag kunt vermaken en een lekker drankje kunt doen. En als het er saai is, dan ben je ook zo weer op de volgende locatie. Wat een voordeel dat we in zo'n klein landje wonen. Pak pen en papier en schrijf op waar in Nederland je nog nooit geweest bent. Let's go!

Met de trein

Nog geen rijbewijs maar lijkt een roadtrip je wel heel vet? Ga dan met de trein! Het zal je verbazen hoeveel er gebeurt tijdens een gemiddelde treinrit en hoeveel je van Nederland ziet wanneer je de hele dag in de trein zit. Je kan de dag beginnen op het strand en eindigen in de grote stad, koop wel een dagkaartje waarmee je voordelig kan reizen, anders ben je nog steeds niet echt goedkoop uit.

Een ander vet idee is om naar het station te gaan en een random trein te pakken. Stap bij een willekeurig station uit, loop een rondje, drink wat of doe iets leuks en pak op dat station weer een random trein. Zo kom je de week wel door en zie je ook nog eens wat van het land!

Last minute in een chill hotel

Struin het internet af naar de beste last minutes en boek een chill hotel. Je hebt nu toch tijd dus je kan doordeweeks overnachten in een hotel, en als je geluk hebt kun je een superdeluxe hotel vinden voor een klein prijsje.

Het ideale moment om even bij te komen van het drukke leventje. Neem een aantal oude films mee, lekker eten en drinken en chill 'm in bad en in het grote hotelbed. Als je slim bent zorg je ervoor dat je een arrangement met ontbijt fixt, dan kan je de volgende ochtend ook nog genieten.

Tapasavondje

De zomervakantie is het ideale moment om serieus bezig te zijn in de keuken. Tijd zat om een uitgebreid diner in elkaar te flansen. Nodig dus al je vrienden uit voor een XXL tapasavond bij jou thuis.

Je kan ook vragen of iedereen wat lekkers maakt en dan meeneemt of dat ze jou suggesties geven. Je hebt een supertoffe dag en avond wanneer je zo'n etentje organiseert en scoort daarnaast ook nog eens flink wat punten bij je vrienden. Wat wil je nog meer?!

Ontbijt + lunch + diner

Wat doe je als je op vakantie bent? Eten natuurlijk! En het liefst buiten de deur, drie keer per dag. Ook dat kan je natuurlijk in Nederland doen. Er zijn genoeg restaurants te vinden die eten serveren waardoor het net lijkt alsof je in een ander land bent. Zo kan je drie keer 'naar een ander land'.

Begin de dag met een Amerikaans ontbijtje, eet dan een Italiaanse lunch en eindig je dag met een Grieks avondmaal. Maar je kan dit idee ook combineren met de bovenstaande roadtrips! Iedere maaltijd op een andere locatie.

Goed. Nu eerst nog een paar maandjes wachten tot het ein-de-lijk zover is.

Ster advertentie
Ster advertentie