HUMAN

Dit is waarom jij bepaalde emoji's bloedirritant vindt!

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom jij bepaalde emoji's bloedirritant vindt!

Sommige mensen kunnen met het gebruik van bepaalde emoji’s het bloed onder je nagels vandaan halen. ? Maar waarom is dat zo?

Eigenlijk weten we helemaal niet wat we met het sturen van een emoji bedoelen. We hebben namelijk allemaal een andere interpretatie van emoji’s. ? Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Minnesota.

PAS OP: het gebruik van emoji's brengt risico's met zich mee

De onderzoekers kwamen erachter dat veel mensen denken dat emoji’s gebruikt kunnen worden zonder enig risico, maar dat het gebruik juist de kans op miscommunicatie vergroot. Zo is de meeste verwarring over de emoji ?. Driekwart heeft bij het gebruik van de emoji een negatieve interpretatie, terwijl een kwart een positieve emotie ervaart. Aan welke kant sta jij? ?

Na verloop van tijd ontwikkelen mensen een gedeelde betekenis, bijvoorbeeld binnen een vriendengroep. Ook de regio waar je woont of de cultuur waarin je bent opgegroeid hebben invloed op jouw emoji-gebruik. Omdat emoticons nog redelijk nieuw zijn, zijn mensen nog aan het uitvinden hoe ze deze het beste kunnen inzetten.

Nederland = fissa

Het gebruik van emoji’s verschilt per land. Zo wordt het rode wijnglas en het confettikanon het meest gebruikt in Nederland. Bewijst maar weer dat het hier altijd fissa is!

Fransen zijn echte romantici, zij sturen het meeste hartjes. Maar op één emoji zijn we wereldwijd gek: de tear of joy-emoji ???. Deze staat op nummer 1 bij de meest gebruikte emoji’s.

De onderzoekers uit Minnesota lieten een groep mensen een tekstuele beschrijving geven aan een emoticon en bovendien moesten ze de emoji’s rangschikken van zeer positief tot zeer negatief. ?

Wat bleek? Bij slechts 4,5 procent van de emoji’s was er nauwelijks verschil in de manier waarop ze worden geïnterpreteerd. Bij 25 procent van de gevallen ontstond onenigheid ? over of het ging om een positieve, neutrale of negatieve emoticon.”

Emoji sturen = seks

Zijn de emoticons bij jou niet aan te slepen? Dan denk je volgens onderzoek van Match.com vaak aan seks! ? Zij ondervroegen vijfduizend singles over hun emoji-gedrag en hun seksgedachtes. Ongeveer veertig procent van de ondervraagden dacht meerdere keren per dag aan seks en gebruikte meer dan één emoji per berichtje. ??

Ook gebruiken we emoji’s om seksueel gerelateerde berichten te sturen. SwiftKey onderzocht het gebruik van emoji’s. Zo wordt de aubergine vaak gebruikt om een piemel uit de beelden. De populariteit van de aubergine (0,05%) ten opzichte van ander eten zoals maïs (0,02%) of tomaat (0,01%) bevestigt dit. Want wie eet er nou veel aubergines?

???

Doordat iedereen zelf een betekenis voor een emoji bedenkt, kan je WhatsApp-gesprek onbedoeld uitlopen op een megaruzie. Maar ja, dan geef je toch gewoon de emoji’s de schuld? ?

Ster advertentie
Ster advertentie