HUMAN

Dit is waarom je NU een boek moet lezen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom je NU een boek moet lezen

Lezen is gewoon f***ing sexy!

We lezen heul weinig, guys! Dertien- tot negentienjarigen lezen volgens Leesmonitor nog maar tien minuten per dag. In 2014 was dat nog twintig minuten. Gaan we in dit tempo door, leest niemand meer in 2020. Wedden dat wij jou kunnen overtuigen om na het lezen van dit artikel meteen een boek te pakken?

Je komt in een andere wereld terecht

De één neemt een pilletje, de ander gebruikt alcohol en je beste vriend rookt zo nu en dan een joint. En dat alleen maar om te ontsnappen aan de echte wereld. Als je een boek leest, ontsnap je ook aan de realiteit, omdat je in een totaal nieuwe wereld terecht komt. En dan zonder kater en zonder te kotsen, tel uit je winst!

Klinkt goed toch?

Je bekijkt alles een stukje mooier

Als je veel leest, ga je anders denken. En dat is positief! In boeken wordt alles tot in de kleinste details omschreven, en dat zorgt ervoor dat jouw denkwijze veranderd. Wanneer je buiten loopt en de lucht is blauw, je hoort vogeltjes, dan valt je dit ineens op. Dit soort kleine dingen maken je dag een stuk mooier.


Zoiets.

Lezen is sexy

Lezende mensen zijn gewoon ontzettend sexy! Je ziet er een stuk slimmer uit met een boek voor je snufferd, ook omdat je laat zien dat je interesse hebt in andere onderwerpen. Met een boel laat je zien dan je van spanning en stiekem ook van romantiek houdt.


Hallo sexy man!! Wel naar je boek kijken dan!

Je realiseert je hoe chill je eigen leven is

Als je af en toe een waargebeurd verhaal leest, heb je pas door hoe goed jij het eigenlijk hebt. De meeste boeken zijn gebaseerd op vervelende gebeurtenissen (los van het feit dat dit vaak juist prachtige verhalen zijn!), wat ervoor zorgt dat jij net effe wat extra dankbaar bent voor je eigen situatie.

Soms moeten we wel een traantje wegpinken.

Je leert écht wat van boeken

En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet dat je zoaals op school leert wat het kwadraat van 31 is. Van boeken leer je hele andere dingen. Levenslessen waar je écht wat aan hebt. Hoe je om moet gaan met moeilijke mensen, met onbeantwoorde liefdes en dat soort shit. En stiekem ook nog wat geschiedenis en Nederlands. Superfijn.

Zo is het maar net.

Je wordt rustig van lezen

Ben jij he-le-maal in de stress om wat voor reden dan ook? Pak er eens een boek bij! Grote kans dat je in korte tijd helemaal in het verhaal zit en ook meteen lekker rustig wordt. Het werkt, echt! Ook als je een beetje down of boos bent, trouwens.


Check dan hoe chill zij is!

Het boek is beter dan de film

Dit is gewoon zo. Geen discussie mogelijk.


Eén van de vele bewijzen van deze theorie.

Het maakt niet uit wat je leest, als je maar leest! Enjoy.

Ster advertentie
Ster advertentie