HUMAN

Niels vingerde een meisje op de dansvloer

  1. Nieuwschevron right
  2. Niels vingerde een meisje op de dansvloer

En of ze daar nou op zat te wachten...

Om het nou zo plompverloren te vragen: 'Hé, mag ik je vingeren', leek Niels niet zo heel sexy. Dus bewoog hij heel langzaam zijn hand in de richting van, nou ja, je weet wel. Op hoop van zegen, zo gezegd. En als ze het niet chill vond, dan zou ze vanzelf zijn hand wel tegenhouden, toch?!

In een nieuwe aflevering van De Locker doet Niels zijn verhaal, van toen hij veertien was en hij met zijn vrienden naar feesten voor scholieren ging. Waar niet gedronken mocht worden, maar daarentegen flink wat af werd 'geschuurd'.

Testosteron uit de oren

Niels was zo'n gassie dat, om stoer te doen tegenover z'n vrienden, van de daken schreeuwde hoeveel meisjes hij wel niet ging zoenen op de dansvloer. En ja, zoals dat dan gaat bij puberjongens waarbij de testosteron de oren uitspuit, stond hij niet al te lang stil bij de gevoelens van de meisjes om wie het ging.

Dus als Niels wilde vingeren op de dansvloer, dan gebeurde dat. Zeker als het meisje hem zijn gang liet gaan, toen hij onhandig bezig was. Pas toen hij het meisje niet veel later huilend in een hoekje tegenkwam, besefte hij dat het niet per se oké was wat hij had uitgespookt. En nu, jaren later en middenin de #metoo-discussue, beseft Niels dat zijn gedrag ontoelaatbaar was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niels deed zijn verhaal aan documentairemaker Lotte van Gaalen, in de mini-docuserie De Locker van 3LAB, waar jongeren verhalen vertellen die ze niet meteen op social media zullen delen. Als je hier klikt, kijk en luister je naar Lotte, die vertelt over het maakproces en haar ideeën bij het onderwerp.

Ster advertentie
Ster advertentie