HUMAN

Kun je in een tussenuur met nieuwkomers street art maken?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kun je in een tussenuur met nieuwkomers street art maken?

Samen met Young Impact, de organisatie die jongeren stimuleert iets goeds te doen voor een ander en de samenleving, tuigen we samen met Kevin van Arnhem en Lieke de Kok voor het tweede achtereenvolgende jaar een Tussenuur-challenge op. Ditmaal om nieuwkomers en jongeren die in Nederland zijn geboren met elkaar te verbinden.

Dat wordt een fuif van jewelste, woensdag 6 juni in de Rotterdamse Ahoy! Dan vindt namelijk de Celebration van Young Impact plaats, waar Wijnand en Frank live verslag van doen.

Tijdens die Celebration, waar onder andere Ronnie Flex, Kris Kross Amsterdam, Teske en StukTV hun opwachting maken op het podium, worden jongeren die iets goeds doen voor de wereld of voor mensen die het veel minder hebben in het zonnetje gezet.

Juist voor een ander

Dat soort onbaatzuchtige mensen, daar krijgen wij bij 3FM (Tussenuur) nooit genoeg van. Daarom interviewden we bijvoorbeeld ook Anouk (19) die zich bekommert om 1 miljoen scholieren en Jahkini (18) die Nederland vertegenwoordigt bij de Verenigde Naties.

Bovendien wilden we samen met Kevin en Lieke een Tussenuurchallenge doen, die niet alleen voor het plezier van scholieren was, maar juist ook voor een ander. Gelukkig was daar Teun van het TBL in Oss, die graag iets wilde doen voor de nieuwkomers in zijn stad, van Het Hooghuis om precies te zijn.

Iets blijvends

Dat vonden we zo'n mooi idee, om nieuwkomers te verbinden met jongeren die in Nederland zijn geboren, dat we Teun maar wat graag wilden helpen. Hoe mooi is het om kinderen die vaak hier naar toe zijn gevlucht iets blijvends te laten maken in hun nieuwe land?!

En zo vonden we Marion bereid om op een muur in het centrum van Oss een muurschildering te ontwerpen die dit idee vorm zou geven en die de nieuw- en oudkomers mochten schilderen.

Maar of het allemaal lukt in een tussenuur...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

UPDATE:
Schilder Marion heeft na de challenge nog een tweede laag aangebracht op de muurschildering. Dit is het eindresultaat:

Ster advertentie
Ster advertentie