Barend & Benner

Wat is er ooit gebeurd met de band Splendid?

foto: Pat Smith (Splendid)foto: Pat Smith (Splendid)
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de band Splendid?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow Barend & Benner elke week antwoord op zoeken. Dit keer is de vraag: bestaat Splendid eigenlijk nog? Na 2014 werd het namelijk erg stil van hun kant...

3FM Serious Talent

De band is al een hele lange tijd bij elkaar: sinds 2001 maakt de reggae formatie namelijk al muziek. Naar eigen zeggen wilde de band een nieuwe definitie brengen van Reggae muziek. "QUOTE ONTSTAAN" Dankzij deze nieuwe definitie weet de band in 2011 de titel 3FM Serious Talent binnen te slepen. Zelf noemen ze het lieftallig Rocksteady Sunshine. Dit is ongeveer hoe dat geshine klinkt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wilhelmus

Maar voor 2011 had de band al bekendheid gevonden. Voor het 25-jarig jubileum van Koningin Beatrix maakt de band in 2005 een heuse Reggae-cover uit van het volkslied, wat bij het Haagse Koninginnenacht-publiek enorm goed in de smaak valt.

Na 2015 had de band, dankzij al hun radiosucces, even wat behoefte aan rust. Dus begonnen ze steeds minder te touren, tot ze in 2018 officieel een jaar stilte inlasten. En tsja, na 2019 werd het allemaal lastig om samen naar concerten te gaan vanwege corona.

Nieuwe muziek

Maar, lieve lezer, niet getreurd! Want gelukkig is het antwoord op de vraag "Bandje, besta je nog?" een overweldigende "100%" van frontman Pat Smith. En ze zijn ook nog eens bezig met nieuwe muziek maken, waarvoor ze in februari ook weer gaan touren. Win-win! Beluister hieronder het volledige interview vanuit een levendig restaurant in Den Haag.

Ster advertentie
Ster advertentie