Barend & Benner

Wat is er ooit gebeurd met de band K-otic?

foto: Albert Goedhart
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de band K-otic?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar Barend & Benner elke week antwoord op zoeken. Dit keer is het de vraag wat de bandleden van K-otic nu aan het doen zijn. Hun laatste optreden was in de AFAS Live in 2016.

Starmaker

In de middagshow van 3FM spreken Barend & Benner met Sita die onderdeel was van K-otic. De band ontstond uit het televisieprogramma Starmaker, waar een groep geselecteerde jongeren tot band werd gevormd in het oude Big Brother-huis. De groep bestond uit Rachel (Kramer), Bouchra (Tjon Pon Fong), Anna (Speller), Bart (Voncken), Stefan (de Roon) Martijn (Terporten) en Sita (Vermeulen). Sita verliet de groep eind 2001. In 2003 werd de band vanwege afnemend succes opgeheven. Eind 2015 kwam de groep weer bij elkaar om in 2016 een eenmalig concert te organiseren.

Een jaar geleden was de band nog te gast in de 3FM Live Box, check het optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reünie

Na Starmaker waren de tieners in één klap sterren en moesten ze met beveiliging over straat. Hun eerste tour werd in Nederland zelfs beter bezocht dan concerten als U2 en Bon Jovi. Na deze geweldige jaren bleef het lang stil gebleven rondom de band, totdat ze in 2011 weer bij elkaar kwamen voor de eerste ideeën van een reünie. Vijf jaar later was het zover, middels een crowdfundingsactie kon de band een reünieconcert geven in de AFAS Live.

Check hier het promotievideo van de 6-delige YouTube serie over het leven van de bandleden na Starmaker:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We zijn nooit weggeweest"

Voor het item 'Bandje besta je nog?' was Sita Vermeulen uitgenodigd om te vertellen over de band, de gekste ervaringen en haar persoonlijke leven. "Het was een hele heftige hype, maar zo te gek! We werden ineens belaagt en er stonden rijen voor de deur. Er werd zelfs achter de tour bus aangerend", vertelde Sita bij de middagshow. Barend vraagt of de band nog bestaat en daar reageert Sita snel op: "En of we bestaan, we hebben een hele tijd niks gedaan maar in 2016 hadden we een groot reünie concert. Het plezier kwam terug en af en toe worden we nu gevraagd voor een optreden."

Ster advertentie
Ster advertentie