Barend & Benner

Wat is er ooit gebeurd met de band The Sheer?

foto: The Sheer
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de band The Sheer?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar Barend & Benner elke week antwoord op zoeken. Dit keer is het de vraag wat The Sheer nu aan het doen is. Hun laatste optreden was in 2012.

Pinkpop & Lowlands

In de middagshow van 3FM spreken Barend & Benner met frontman Bart van Liempt. Destijds hebben ze opgetreden op Lowlands en Pinkpop, twee van de grootste festivals van Nederland. Ook hebben ze nog een keer de 3FM Award voor 'Beste Nieuwkomer' mogen ontvangen. Maar daarna bleef het verdacht stil bij The Sheer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"De nier van mijn moeder was een lifesaver"

Na de niertransplantatie van Bart is de band wat verwaterd. Echter is er nooit genoemd dat ze officieel zijn gestopt. "We zijn nooit uit elkaar gegaan, dus eigenlijk bestaan we nog. Het is een complex verhaal, maar het komt erop neer dat we een vliegende start hadden. We hebben een tikkie geleefd, alleen na de tweede plaat kreeg ik nierfalen", zegt de frontman. "Eigenlijk meteen na een van de eerste shows van de tour kreeg ik bericht dat ik de nier van mijn moeder mocht krijgen. Dat was een lifesaver."

The Sheer komt terug!

Na de operatie moest Bart een hele tijd revalideren, waarbij veel van de bandleden verschillende dingen zijn gaan doen. De een in de muziekwereld en de ander weer iets heel anders, maar bij Barend & Benner komt Bart nog even terug in de uitzending. "

Ster advertentie
Ster advertentie