5 Essential Tracks
NTR

Feng Suave: "Je wil niet dat deze gast verliefd op je wordt"

  1. Nieuwschevron right
  2. Feng Suave: "Je wil niet dat deze gast verliefd op je wordt"

Ze staan op nummer 9 in de 3FM Live List, zijn 3FM Talent van de maand februari en hebben deze week de megahit met 'Venus Flytrap' te pakken. Tijd om Daniël en Daniël te vragen naar hun muzikale helden en inspiratie.

Zoetsappig?

Het Amsterdamse duo kiest in hun 5 Essential Tracks voor vijf nummer die niet bepaald recent zijn uitgebracht. Sterker nog, de meeste komen allemaal uit de jaren zeventig. Zo kiezen ze onder andere voor The Velvet Underground, Burning Spear en The Kinks. Betekent dat dan ook dat ze allebei precies dezelfde smaak hebben?

Daniël de Jong: "We kennen elkaar al een tijdje en over de jaren heen hebben we dezelfde muzieksmaak gekregen, maar ik ben wel net iets zoetsappiger."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorgedraaid

Toch zit er ook nog een 'recent' uitgebrachte track in het lijstje: 'Hot Dreams' van Timber Timbre, uit 2014. Daniël de Jong: "Het is gewoon een hele vette band die te weinig mensen kennen. En dat is zonde, want ze zijn echt fucking goed."

Maar wat is er precies zó goed aan dan? Daniël Leonard Elvis: "Hij heeft een hele verfrissende kijk op liefdesliedjes omdat het altijd best psychopatisch is. Hij is altijd heel erg doorgedraaid in teksten, maar dat is ook wel weer interessant. Je wil gewoon niet dat hij verliefd op je is." Timber Timbre, de moeite ward om te checken dus!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie