3FM nieuws

Eenzaamheid kent geen leeftijd: de 25-jarige Nadï is elke dag alleen en is het zat!

  1. Nieuwschevron right
  2. Eenzaamheid kent geen leeftijd: de 25-jarige Nadï is elke dag alleen en is het zat!

“Ik ben elke dag alleen”, tweette de 25-jarige Nadï van de Watering. Voor Nadï is het na 9 jaar genoeg geweest met de eenzaamheid en vroeg ze op Twitter waar ze een sociaal leven kan vinden. Haar bericht kreeg zó veel respons, dat ze de hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht aanmaakte. Die gaan inmiddels viraal op Twitter en voor Nadï - en andere eenzame jongeren - is een nieuwe wereld opengegaan.

Bij eenzaamheid denk je al snel aan ouderen die alleen thuis zitten. Maar niets is minder waar: jongeren zijn vaker eenzaam. Vier op de tien mensen tussen de 16 en 34 jaar, voelt zich op zijn minst één keer per week eenzaam, tegenover 16 procent bij mensen boven de 55 jaar. Dat bleek vorig jaar uit een onderzoek van EenVandaag. Eerder schreven we een artikel over hoe het komt dat jongeren zich eenzamer voelen dan ouderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Voor maatjesprojecten werd ik afgewezen"

Nadï heeft een chronische ziekte, waardoor ze niet kan studeren of werken. Haar wekelijkse uitstapje bevat 30 minuten naar de fysio en verder heeft ze geen sociaal leven in haar woonplaats Nijmegen. "Ik was het zat en moest mijn verhaal gewoon even kwijt, maar wilde mijn Instagram-volgers niet belasten met - wat voelde als - gezeur. Toen Nadï erachter kwam dat ze nog een Twitteraccount had, besloot ze dit te gebruiken als uitlaatklep. Toen ze de volgende dag haar mail opende, was haar mail ontploft met reacties.

Nadï in de 3FM-studio

Na heel wat pogingen om contacten te leggen, zoals via maatjesprojecten, is het Nadï wél gelukt via de hashtags. Haar advies? "Tweet #maatjegezocht met je woonplaats en leeftijd en wie weet komt er een afspraak uit met een nieuwe vriend! En als je dan afspreekt, doe dit dan wel op neutraal terrein... Je kent die persoon immers nog niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman belden met Nadï! Benieuwd naar haar hele verhaal? Luister hieronder het gesprek terug.

Ster advertentie
Ster advertentie