3FM nieuws
BNNVARA

Sander spreekt luisteraar Alain over eenzaamheid: "Let goed op elkaar!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Sander spreekt luisteraar Alain over eenzaamheid: "Let goed op elkaar!"

"Let goed op elkaar. Mis je iemand een tijdje? Onderneem actie!" 3FM-dj Sander Hoogendoorn belde met luisteraar Alain, die een eigen bakkerij heeft in Middelburg. Hij had Hans, een van zijn vaste klanten, al een tijd niet gezien en ging erachteraan.

Zoektocht

In Alains bakkerij komt al jaren, dag in dag uit, vaste klant Hans zijn ontbijt eten. Op dagen dat hij een keer niet kon, belde hij zelfs af. Toen dit jaar Hans ineens niet meer langskwam, begon de bakker zich zorgen te maken.

Hij ging op speurtocht aan de hand van Hans zijn telefoonnummer, de enige gegevens die hij had. Na lang zoeken via meerdere instanties werd Hans dood in zijn huis gevonden.

Video niet beschikbaar

Let op elkaar

Hans was eenzaam en er was niemand die zich echt zorgen maakte na zijn verdwijning. Bakker Alain heeft dus een belangrijke boodschap voor iedereen die dit luistert of ziet: Als er mensen zijn in je kennissenkring, die in je winkel komen of andere mensen waarvan je denkt dat ze wel eens eenzaam zouden kunnen zijn… Let op hen.

Zijn ze ineens een tijdje weg? Onderneem actie. Misschien blijkt alles dan in orde te zijn, maar het kan dus óók zijn dat er echt iets aan de hand is. Houd een oogje in het zeil, zorg voor elkaar en vraag hoe het gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie