3FM nieuws

Voor 50 euro naar de Malediven, het kan!

  1. Nieuwschevron right
  2. Voor 50 euro naar de Malediven, het kan!

Chillen op een subtropisch eiland inclusief hagelwit strand, azuurblauwe zee en tongstrelende cocktails... voor slechts vijf tientjes. Dat wil toch iedereen?! Het kan! Met een virtual reality-bril en headsetje.

Goedkoop op vakantie

Met een virtual zonvakantie-evenement hoef je het land niet meer uit om met je kont op een oogverblindend strand te zitten. Al je zintuigen worden ondergedompeld in de subtropische vakantiebeleving. Je virtual reality-bril projecteert de juiste beelden, de headset zorgt voor de juiste geluiden en het zandstrand, het briesje (van de ventilator) en de zonnebank toppen het hele vakantiespektakel af.

Voor wie dan?

Domien belde vanochtend met de initiatiefnemer van de virtual reality-vakantie, want voor wie wordt dit evenement nou georganiseerd? "Voor mensen met een klein budget die nooit echt naar de Malediven kunnen gaan. Of voor mensen met een handicap. Of voor mensen met vliegangst."

Volgens de organisator zijn er altijd wel mensen te porren voor een subtropische vakantie voor een paar tientjes. Bovendien onderzochten psychologen deze ervaring en het blijkt zo dicht bij de werkelijkheid te komen dat het zelfs je stress vermindert.

Domien naar de Malediven

Domien wil het wel ervaren, zo'n tropische virtual reality trip. En daar wil hij best vijftig euro voor neerleggen. Luister het gesprek hieronder terug.

Ster advertentie
Ster advertentie