Meer NPO
STER Advertentie

'Shame Shame' van Foo Fighters is 3FM Megahit

'Shame Shame' van Foo Fighters is 3FM Megahit

Vrijdag 20 november 2020 - 09:00 uur

Deze maand werden Foo Fighters-fans verrast door nieuwe muziek van de band. Na een tijdje teasen kwam de band met het verlossende woord: er komt een nieuw album aan. Medicine At Midnight komt op 5 februari uit en de single 'Shame Shame' is alvast een voorproefje van dat album. Dat smaakt naar meer!

andere sound

'Shame Shame' klinkt iets anders dan je waarschijnlijk van Foo Fighters gewend bent. Het is niet een explosie van gitaren en drums, maar klinkt juist wat meer uitgekleed. Toch is deze rustige sound niet per se een voorteken voor het album. Dave Grohl vertelt in de Rock This-podcast: "We wrote a lot of these songs to be played in stadiums — these big grooves, big choruses, big guitars." Verwacht dus toch explosieve muziek op het nieuwe album! 

duistere clip

De clip die bij de track is gemaakt is behoorlijk duister. Je ziet frontman Dave Grohl zelfs zijn eigen graf graven. Best heftig! Het idee voor de clip komt van een droom die Dave had toen hij 15 jaar oud was. Die droom is hem altijd bij gebleven en paste eigenlijk heel goed bij de sfeer van 'Shame Shame', vond Dave.

foo fighters - 'shame shame'

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

meer muziek? 

Wil je meer nieuwe muziek horen? Volg de Laat Je Horen-playlist op Spotify! De playlist wordt wekelijks bijgewerkt met de beste muziek van dit moment.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook