Meer NPO
STER Advertentie

Music Treasures: Sander liet zich tatoeëren door Sum 41

Music Treasures: Sander liet zich tatoeëren door Sum 41
Nathan Reinds

Zaterdag 5 mei 2018 - 09:57 uur

We slingeren iedere zaterdag op 3FM.nl een stukje muziekliefde de wereld in met de Music Treasures! Een Music Treasure is een item, stukje merchandise of andere mooie herinnering die de liefde voor muziek van de 3FM-dj's laat zien. Deze week is Sander Hoogendoorn aan de beurt, met zijn custom tattoo.

De liefde gaat diep

De 41 van Sum 41 is zeker niet de enige tattoo op Sanders lijf, maar het is wel zijn favoriet. Hij is gek op de band: "Mijn liefde voor Sum 41 gaat diep. Letterlijk door mijn huid heen! Ik volg deze guys al sinds hun debuut, heb ze vaak live gezien en ben ze eigenlijk altijd vet blijven vinden." Dus ja, als je dan tijdens Lowlands de kans krijgt om een custom tattoo te laten zetten, dan pak je die. Meteen.

Het eindresultaat

Shaky en pijnlijk

De platenmaatschappij wilde 'iets tofs' verzinnen rondom de band en ineens was dit het idee. De bandleden waren meteen superenthousiast, want ze hadden allemaal nog nooit iemand getattooeërd. Spannend natuurlijk. Maar konden ze er ook wat van?

Sander: "Een tattoo zetten doet normaal gesproken al een beetje pijn. Als het dan gedaan wordt door iemand die 't nog nooit eerder geprobeerd heeft, voel je dat wel ja! Ze deden het best shaky en daardoor ook wel pijnlijk. Maar ja, die gasten staan gewoon zelf in je been te harken, supervet!"


Foto's: Bullet-Ray

De aftermath

Eén klein nadeel zagen ze over het hoofd. Een verse tattoo zetten op een warm, stoffig festival is misschien niet op alle vlakken een briljant idee. Sander: "Het is altijd al wel een gedoe om een nieuwe tattoo te verzorgen, maar als je op een festival bent al helemaal! Het wordt zo snel zweterig, en dan dat gedoe met folie... Ik moet zeggen, er zijn tattoo's op mijn lijf die een betere nazorg hebben gekregen!"

En nog eentje!

Afgelopen jaar liet hij nog een nieuw muzikaal pareltje op zijn lijf toevoegen: een 'Vroom'-tattoo, in opdracht van 3FM-dj Angelique Houtveen. Voor €5000 aan donaties voor 3FM Serious Request kreeg 'ie een mooi plekje boven Sum 41. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ondanks het mooie bedrag voor het goede doel wint 'Vroom' het qua voorkeur niet van de 41. Sander: "Ik ben er nog steeds heel blij mee, dit is ongetwijfeld de tattoo met het meest bijzondere verhaal!" Hier check je nog een paar verhalen achter zijn muzikale tattoos.

Meer Sander?

Aan het einde van dit stukkie nog geen genoeg van Sander? Check dan zijn Spotifylijstje, waarin 'ie elke week de lekkerste rocktracks voor je verzamelt.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook te beluisteren via Apple Music en Deezer.

Kijk live naar 3FM

Lees ook