3FM nieuws

Music Treasures: Eva durfde écht haar VIP-sticker niet te gebruiken

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Music Treasures: Eva durfde écht haar VIP-sticker niet te gebruiken

We slingeren iedere zaterdag op 3FM.nl een stukje muziekliefde de wereld in met de Music Treasures! Een Music Treasure is een item, stukje merchandise of andere mooie herinnering die de liefde voor muziek van onze 3FM-dj's laat zien. Deze week vertelt Eva Koreman over haar nooit gebruikte VIP-sticker van Grimes.

Wat is 't?

Tsja, heel ingewikkeld is het niet: het gaat om een stoffen VIP-sticker die je backstage toegang geeft bij een concert van Grimes. Eva kreeg 'm in Paradiso, op 28 februari 2016.

Eva: "We waren die avond met z'n zestienen ofzo. Er hadden meerdere mensen klaargezeten voor de kaartverkoop en ze hadden allemaal het maximale aantal kaarten gekocht, haha! En toen kreeg ik uiteindelijk ook nog eens gastenlijstplekken omdat ik zo'n fan ben van Grimes en haar vaak op 3FM heb gedraaid. Dus we waren echt met een megagrote groep!"

She loooooves Grimes

"Die avond is me zo dierbaar. Ik ben echt gek op haar, ook buiten haar muziek om. Als persoon is ze zo authentiek en volstrekt origineel... Ze heeft echt een waanzinnig karakter. Het is dan toch best wel effe spannend als je een van je lievelingsartiesten voor het eerst ziet. En die avond opende ze ook nog eens met 'Genesis', een van m'n lievelingsliedjes!"

Pour it up

Eva en haar vriendengroep hadden een mooie plek vooraan bemachtigd. Een aantal vrienden liepen steeds heen en weer om drankjes te halen, zodat Eva geen seconde van de show hoefde te missen. Da's lief, absoluut, maar na anderhalf uur constante wijn-aanvoer was Eva wel een kleeeeein beetje dronken. Klein beetje.

Eva: "In totaal had ik denk ik anderhalve fles wijn achter de kiezen. Er kwam echt niets zinnigs meer uit, ik had echt veel te veel op." Dus toen iemand van het platenlabel haar ineens een sticker gaf waarmee ze backstage kon, durfde ze niet.

Veel te nerveus

Normaal zit Eva niet al te verlegen in elkaar, maar dit gaat wel over freaking Grimes. "Ik dacht, 'Ik heb net een fantastisch concert meegemaakt, dit is een van m'n grote heldinnen van dit moment... Ahhh!' Ik was ineens heel bang dat ze chagrijnig zou zijn, omdat er dan ineens een gekkie zit die meteen na haar optreden met haar wil gaan kletsen. En ik had natuurlijk superveel gezopen, dus voor hetzelfde geld had ik ineens hele rare dingen gedaan. Dat schiet natuurlijk niet op."

Ze heeft absoluut geen spijt van die beslissing: "Ik heb de avond van m'n leven gehad en ik heb 'm niet verpest met een domme dronken opmerking! Het is precies goed zo."

In de herkansing?

Inmiddels hangt de sticker heel mooi op de kast waar al Eva's vinyl in zit, als reminder aan een topavond. Als ze nog een keer de kans zou krijgen om Grimes te ontmoeten, zou ze dat dan doen? "Ja! Als ik nog een keer de kans krijg, weet ik dat het meant to be is. Dat zou zo bijzonder zijn, dan ga ik het gewoon doen. En dan maakt het niet meer uit hoeveel wijn ik dan op heb, haha!"

Meer favoriete muziek van Eva? Geen probleem!


Je vindt de lijst ook op Deezer en Apple Music.
Ster advertentie
Ster advertentie