3FM nieuws

Music Treasures: Michiel heeft een handgeschreven brief van The Killers!

  1. Nieuwschevron right
  2. Music Treasures: Michiel heeft een handgeschreven brief van The Killers!

De komende weken slingeren we iedere zaterdag op 3FM.nl een stukje muziekliefde de wereld in met de Music Treasures! Een Music Treasure is een item, stukje merchandise of andere mooie herinnering die de liefde voor muziek van onze 3FM-dj's laat zien. Deze week trapt Michiel Veenstra af met zijn cadeautje van The Killers.

Waar hebben we het over?

Een gesigneerde vinyl van het album Day & Age, plus handgeschreven briefje van The Killers! Jaja, een goede start. Michiel heeft zich in zijn beginjaren bij 3FM (12.5 jaar geleden, mind you) nogal hardgemaakt voor The Killers op 3FM en daar wilde de band 'm hoogstpersoonlijk voor bedanken.

Op het briefje staat 'Thanks for putting us on the map at 3FM, you'll always be a friend of us. All the best, The Killers'. Da's nog eens een leuk accessoire voor op je koelkast. Niet dat ze ooit zullen zien dat 'ie daar hangt, zegt Michiel. "Ze zijn namelijk nog nooit op m'n verjaardag geweest, dus of ze dat 'friend' nou menen..."

Zwoegen

Het ging echt niet zo makkelijk hoor, The Killers op de playlist krijgen. Michiel was al fan van de band voordat hij bij 3FM begon, maar toen eenmaal Sam's Town uitkwam was hij helemaal niet meer te houden. "Ik vond het zo mogelijk nog beter dan het album daarvoor. Maar bij 3FM was nog lang niet iedereen om. Ik ga geen namen noemen, maar een paar mensen zeiden wel echt 'Tsja, The Killers is toch wel een beetje een hobbybandje'. Ik heb heel hard gestreden om dat beeld weg te krijgen, haha!"

"We waren dat jaar met z'n allen op Rock Werchter en The Killers traden daar op. Ik heb toen mensen echt naar dat optreden gestuurd en langzaam begonnen er wat kwartjes te vallen. Uiteindelijk kwamen 'When You Were Young', 'Read My Mind' en 'Bones' op de playlist. Het is uiteindelijk dus wel gelukt!"

Een tijdje daarna kwam het album Day & Age uit en vond de band het tijd om Michiel even een gesigneerde LP en thank you-note te sturen voor z'n inspanningen.

Stagiairwerk

Leuk, zo'n briefje, maar hoe weet je zeker dat 't niet gewoon geschreven is door de stagiair van het platenlabel? Tsja, dat weet je dus nooit zeker. Michiel: "Ik ga er maar gewoon vanuit dat het van The Killers zelf komt... En als dat zo is, is het natuurlijk wel supertof als een artiest op de hoogte blijkt te zijn van jouw efforts. Ik vond het echt helemaal fantastisch toen ik dit kreeg!"

Hoe zit 't nu met The Killers-liefde?

Michiel houdt nog steeds van The Killers, maar moet eerlijkheidshalve toegeven dat de liefde wel ietsje verminderd is. "Ik heb ze nooit meer zo goed gevonden als op Sam's Town en Hot Fuss, dat zeg ik er eerlijk bij. Toch heeft de band nog steeds een belangrijk plekje in m'n hart! Alleen nog niet aan mijn muur, want ik roep al jaren dat ik dit hele gedoetje wil inlijsten. Toch staat het nog keurig in het plastic in de kast, haha..."

Meer muziek van Michiel? Here you go!


Je checkt 'm ook op Apple Music en Deezer!
Ster advertentie
Ster advertentie