Artiest

The Killers

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Killers
Band uit Las Vegas die in 2004 het debuutalbum Hot Fuss uitbrengt. 'Somebody Told Me' is de eerste single in ons land. Het geluid van The Killers wordt vaak vergeleken met het vroege werk van Duran Duran. The Killers brengen in 2006 hun tweede album Sam's Town uit en twee jaar later verschijnt Day and Age. Na een korte Killers-stop komt de band in 2012 terug met vierde album Battle Born.

Advertentie

Zanger Brandon Flowers leest een advertentie in een plaatselijk krantje en ziet dat Oasis-fan David Keuning op zoek is naar een zielsverwant om samen muziek mee te maken. Aangezien Oasis-liefhebbers dun gezaaid zijn in Las Vegas - Celine Dion en Neil Diamond voeren nog steeds de boventoon in Sin City - voelen ze dat ze voorbestemd zijn om samen muziek te maken. 

'Mr. Brightside'

Bij hun eerste ontmoeting schrijven Flowers en Keuning meteen 'Mr. Brightside', een nummer van hun eerste album Hot Fuss. De band wordt gecompleteerd met Mark Stoermer op bas en drummer Ronnie Vannucci. Na veel schrijven en oefenen in een bloedhete garage, komen de eerste optredens. 

Optreden

De naam van de band circuleert snel door de stad en komt uiteindelijk terecht bij een Londense platenmaatschappij. Deze nodigt ze uit voor een serie optredens in Engeland. Hier nemen ze, in een gelimiteerde oplage, hun eerste single 'Mr. Brightside' op. 

Platencontract

Terug in Amerika doen The Killers New York aan, waarna hun eerste platencontract getekend wordt. Een tweede tournee door Groot-Brittannië volgt begin 2004. Ondertussen blijft de band druk bezig met het produceren van het eerste album. Tijdens hun Europese tournee treden ze op in de Amsterdamse poptempel Paradiso en in Rotterdam tijdens het Metropolis Festival. 

Hot Fuss

In juli 2004 komt het album Hot Fuss uit en het nummer 'Somebody Told Me' wordt het eerste succesnummer van de band. De verdere doorbraak in Nederland blijft uit, terwijl de band in de VS en Engeland wel een absolute hit is. In 2005 speelt de band op Live 8.

Sam's Town

The Killers brengen in 2006 hun tweede album Sam's Town uit. De release wordt voorafgegaan door de single 'When You Were Young'. Na een stijf uiverkocht optreden in de Amsterdamse Paradiso in november 2006 komen The Killers in maart 2007 wederom naar Nederland voor een concert. Ook de Heineken Music Hall is binnen mum van tijd uitverkocht. De Amerikanen voelen zich thuis op het grote podium en geven een wervelende show. De band staat in de zomer van 2007 onder andere op het Belgische Rock Werchter en het Deense Roskilde festival.

Album nummer drie

In het najaar van 2008 zijn de heren toe aan een tour ter gelegenheid van hun derde studioalbum Day & Age. De eerste single is 'Human'. Het album is een productie van Stuart Price, beter bekend als Jacques LuCont. Onder deze naam maakt hij remixen voor onder anderen Missy Elliot, Gwen Stefani, Coldplay en... The Killers! Jacques' remix van 'Mr. Brightside' werd een redelijk grote clubhit.

On the road

Vanaf januari tot en met maart 2009 reizen de populaire muzikanten Canada, de VS en Europa door. Tijdens deze tour geven één concert in Nederland. Op 12 maart 2009 spelen The Killers in de HMH in Amsterdam. Daarna keren de mannen terug naar Nederland voor de 40ste editie van Pinkpop.

Pauze & nieuw werk

Na het verschijnen van het album Day & Age in 2008 last de band een pauze in, waarna zanger Brandon Flowers. drummer Ronnie Vannucci en bassist Mark Stoerme aan solo-projecten werken. Het nieuwe album Battle Born, zo genoemd naar de moeizame opnameperiode staat gepland voor release in het najaar van 2012.

Tracks van The Killers